Coğrafya Ödev Kapakları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 04, 2018

Coğrafya Ödev Kapakları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Coğrafya Ödev Kapakları

Zengin içerik ve güçlü görsellerle güçlendirilmiş bir ödev her zaman tam not alacak ve örnek olarak gösterilecektir. Ödev hazırlama teknik ve gereklerini tam olarak yerine getirenler konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmakta, hem de öğrendiklerini ödev sonunda arkadaşlarına anlatarak onlarla paylaşmaktadır. Zaten ödev verilmesinin amacı öğrenciyi zorlamak değil, öğrencinin ilgisini farklı konulara kanalize etmek, araştırma kabiliyet ve becerisini geliştirmek, öğrendiklerini de doğru bir şekilde sunabilmesini sağlamak amacını gütmektedir.

Hazırlanan birçok ödevin bitiminden sonra en çok uğraşılan veya düşünülen safhası ise kapak bölümüdür. Nasıl bir kapak hazırlanması gerektiği her zaman düşünülen bir konudur. Birkaç kapak denemesi yapılarak hep vazgeçilir. Çünkü herkes ödevini daha çarpıcı hale getirmek ve daha ilk sayfasında öğretmenini veya arkadaşlarını etkilemek ister. Bu fikrinde de aslında haklıdır. Çünkü emek ve zaman harcayarak hazırladığı ödevinin güzel bir şekilde sunmak istemesi doğaldır.

Coğrafya Ödev Kapakları
Coğrafya Ödev Kapakları

Coğrafya Ödev Kapakları 1

Özellikle coğrafya ödev kapakları siyah beyaz baskı yerine renkli baskı ile ödevlere eklenir. Çünkü coğrafya derslerinde haritalar, yeryüzü şekilleri, denizler ve ovalar gibi konu görsellerinin tam olarak görünmesi ve renk ayırımlarının belirgin olması istenir. Renkli bir baskı ile hazırlanan ödev kapakları coğrafya dersiyle sınırlı değildir tabii ki; diğer derslerin kapaklarında görsellerin belirgin olması arzu edilir. Bazı minyatür ve haritaların elle çizilmesi istendiğinde coğrafya ödev kapakları karakalem çalışması ile de hazırlanabilmektedir.

Coğrafya Ödev Kapakları 2

Bunun amacı daha çok öğrencinin konuyu daha iyi anlamasını sağlamak ve haritalar üzerindeki hakimiyetini artırmaktır. Kapak içeriğinin tamamen renkli görsel ve haritalarla doldurulması yerine coğrafya sade ödev kapakları tercih edilmeli, konu içeriği ile kapak bütünlüğünün sağlanması daha çarpıcı olacaktır. Her öğretmen verdiği ödevin zamanında, doğru ve planlı bir şekilde yapılarak öğrencisi tarafından özen gösterilmesini bekler. Güzel bir ödev her iki tarafın da birbirinden beklentilerine cevap verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder