Tarih Ödev Kapakları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 04, 2018

Tarih Ödev Kapakları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Tarih Ödev Kapakları

Ders not ortalamasını yükseltmek için başvurulan yollardan biriside performans ödevi almaktır. İlkokul ve ortaokul ‘da yapılan bu uygulama birçok öğrenciyi huzura kavuşturmuştur. Tarih gibi ezbere dayalı derslerden geçmekte zorluk çeken öğrenciler tarih dersinden performans ödevi alabilirler. Bu durum karşısında ödev yapılırken bir yandan da tarih dersi ödev kapakları arayışına girilir. Yapılan ödev performans ödevi olduğu için aslında tarih performans ödev kapakları şeklinde arama yapmak daha mantıklı bir hareket olacaktır. Bu harekete girişmeden önce ödev nedir ona bir bakalım.

Ödev Nedir?

Tarih Ödev Kapakları
Tarih Ödev Kapakları

Bir konuda bilgi edinmek, yeni bir konuyu öğrenip o konu hakkında uzmanlaşmak için alınan eğitimin, sıcağı sıcağına pekiştirilip, zihinde yer edinmesini sağlamak amacı ile eğitim süresi dışında, eğitim alan kişinin evinde yapması gereken bir eylemdir. Bu eylem, eğitim alan kişinin eğitim aldığı konuyu daha hızlı bir şekilde öğrenmesini sağlayacaktır. Eğitimler ödev ile desteklenmez ise; sonuç başarısızlık olabilir.

Ödev Nedir? 

Performans Ödevi Nedir?

Normal bir ödevde öğrenci, öğretmenin – eğitmenin belirttiği konuyu – kitabı çalışır. Performans ödevi; öğrencinin konuyu araştırma, bilgileri toparlama, derleme ve bir araya getirme gibi emeklere dayanmaktadır. Yani bir performans ödevinde, öğrencinin sarf ettiği çaba ve sergilediği performansta göz önünde bulundurulur. Bu nedenle performans ödevleri çeşitli kaynaklardan araştırılıp, derlenip, düzenlenerek bir araya getirilmelidir.

Performans Ödevi Nedir? 

Tarih dersi ile alakalı bir ödev hazırlanacak ise; çeşitli internet siteleri ve ansiklopedilerden faydalanılabilir. Araştırma ve edinilen bilgileri derleme aşaması sona ermiş ise, performans ödevi için birde kapak hazırlanmalıdır. Bunun için ödev kapakları tarih şekilde kısa bir arama yapmak yeterli olacaktır. Fakat eğer öğrenci ilkokula gidiyorsa tarih konusu sosyal bilgiler dersinde işleniyor demektir. Bu nedenle sosyal bilgiler ödev kapakları tarih şekilde arama yapmak doğru olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder