Soy Ağacı Nedir? Nasıl Çıkarılır ve Yapılır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 04, 2018

Soy Ağacı Nedir? Nasıl Çıkarılır ve Yapılır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Soy Ağacı Nedir? Nasıl Çıkarılır ve Yapılır?

Soy Ağacı soyadını kütüğüne kadar araştırma ve nedereden geldiğinizi yani kökenini araştırma işidir. Kişinin aslını bulması adına yardımcı olan Soy Ağacı araştırması çok fazla zor değildir. Yeter ki büyüklerle iletişim ve beceri seviyesi yüksek olsun. Geçmişi yeter ki bilmek için azimli olalım. Mesela benim elli yaşında ninem var. Ona soyumun nerden geldiğini sorabiliriz. Siz hangi ırka bağlısınız. Mesela bizim ırkımız İslamoğullarından yada Gabel oğullarından geliyor gibi tabirleri yapıyor olmamız gerekir.


Soy Ağacı Nedir ?

Soy Ağacı Nedir? Nasıl Çıkarılır ve Yapılır?
Soy Ağacı Nedir? Nasıl Çıkarılır ve Yapılır?


Soy Ağacı Nedir? Nasıl Çıkarılır ve Yapılır? 
Soy Ağacı soyadını kütüğüne kadar aratırma ve nedereden geldiğinizi yani kökenini araştırma işidir. Kişinin aslını bulması adına yardımcı olan Soy Ağacı araştırması çok fazla zor değildir. Yeterki büyüklerle iletişim ve beceri seviyesi yüksek olsun. Geçmişi yeterki bilmek için azimli, istekli ve kararlı olalım. Kişinin dedelerine inmek gerekir. Herkesin soy ağacı öğrenme hakkı vardır. Bu süreçlerde sizlere yardımcı olacak soy ağacı örnekleri araştırmasını netten yapabilirsiniz. Ayrıca soy ağacı örnekleriiçin muhakkak işi bilen kişiden de yardım alınız. İlgili süreçlerde dedenizin dedesinin kaç kardeş olduğunı bile bilmek gerekir.

Soy Ağacı Nedir? Nasıl Çıkarılır ve Yapılır?

Soy Ağacı dedelerden dedelere dedelerinde de dedelerine diye tabir edilen araştırmadır. Soy Ağacı araştırmak çok zordur. Soy Ağacı bulmak için geçmişe yönelik insanların skalasını çıkarmak ve sizin hangi soydan geldiğinizi çok iyi bulmak gerekir. Soy Ağacı bulmak için dadısının dadısı derler ya işte o türden araştırma yapmak gerekir. Soy Ağacı bulmak için sizin ilk soy adınızı lütfen tespit ediniz. Anneden ve babadan gelen genleri araştırınız. İlgili makalemizde, soy ağacı bulmataktikleri hakkında bilgi alacaksınız. Makalemizde ve internette olan soy ağacı örnekleri hakkında da bilgi alacaksınız. Dede veya büyük ninelerin soy isimleri soy ağacı çıkarma işlemi için en büyük kurtarıcımızdır.

Soy Ağacı Nedir? Nasıl Çıkarılır ve Yapılır?

Soy Ağacı Programı

Soy Ağacı aşağıdaki listelemeyi yaparsak çıkartılır. İnternette soy ağacı programı oluşturuldu. Zaten bu programda size yardımcı olacaktır. Ayrıca soy ağacı programı gerçekten çok kolay ve basit çalışıyor. Soy ağacı programıkullanarak da soy ağacı kütüğü oluşturulur. İlgili program sayesinde veya elimize kalem kağıt alarak eskiye dair geçmişi yazarak soy ağacı araştırmayapabiliriz. Aşağıdaki maddeler soy ağacı nasıl yapılır sorusu için yanıt verecek niteliktedir. İnternette verilen soy ağacı örneklerinin hepsi doğru olacak diye bir kavram yoktur. Bunun için anne babadan hala veya teyzelerden veya ninelerden de destek alalım. Ağaç şeklinde olan program size bir sürü soru sorar fakat bu sorulara hazırlıklı olmak içn önceden araştırma yapınız.

Soy Ağacı Programı

· Ağaç dalları

· Soy ad isimler

· Aileler

· Kardeşlik bağları

· Akrabalık bağı

· Kuzen veya arkadaş ilişkisi

· Evlilikler

· Doğumlar

· Ölümlerin ve doğumların tarihleri

· tüm soy isimler

Soy Ağacı Nasıl Yapılır

Ağacı oluştururken, kendi soyadınız memleket bilgisi doğum yerleri hangi tarihlerde kim nezaman doğdu gibi bilgiler çok önemlidir. Ağacı oluştururken kesinlikle yanınızda eskileri bilen bir büyük olsun. Soy adı skalasını bu şekilde belirlemek çok kolaydır. Elinizde mutlaka tel defter ve kalem kağıt, silgi gerekirse renkli kağıtlar olmalıdıır. Soy ağacı yapmak için dedesinin babasının kaç yaşında olduğunı bile bilmeliyiz. Her ağacın dalı bir aileyi nitelendirir.

Soy Ağacı Nasıl Yapılır

· Benim Soy Adım

· Baba Soy Adı

· Babane Anne Soyadı

· Dede Soyadı

· Babamın Soy Adı

· Babamın Soy Adı Ve Dede Adı

· Büyük Babane

 Büyük Anane Soy Adı

· Babanemin Annesinin Soy Adı

· Annemin Anne Soy Adı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder