Oyun terapisi nedir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 05, 2018

Oyun terapisi nedir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Oyun terapisi nedir?

Oyun terapisi hangi durumlarda kullanılır? Çocuklara nasıl yardımcı olur? 

Oyun ve oyuncaklar aracılığıyla çocukların ihtiyaçlarını ifade etmesini sağlayan terapi biçimine “oyun terapisi” denilmektedir. Oyun terapisine başvurulmasının en önemli gerekçesi, çocukların duygularını anlamlandırmada çektikleri güçlüktür.

Oyun terapisi nedir?
Oyun terapisi nedir?

Oyun terapisi ile çocukların duyguları, temel ihtiyaçları, sevgi ve nefretleri, saldırganlıkları ve birçok davranışın altında yatan temel nedenler öğrenilerek, çocukların duygusal dünyalarına girilmesi mümkün olur. Bu sayede yaşanan sorunlara çözüm bulmak olası hale gelir.

Çocuklarda oyun terapisi, endişe, içe kapanıklılık, travma, depresyon, ebeveyn boşanması gibi durumlarda başvurulan bir yöntemdir.

Oyun terapisti psikolog Nilüfer Devecigil’in paylaştığı bilgilere göre, oyun, çocukların kendilerini en doğal ve rahat ifade edebildikleri yöntemdir. Oyun terapisi de çocukların oyun oynarken ihtiyaçlarını ifade etmelerine odaklanır. Bu ihtiyaçlar ifade edilirken, çeşitli oyuncaklar kullanılır. 6 yaşından büyük çocuklarda terapiye konuşma da eşlik edebilir. Kuklalar, oyun hamurları, kağıtlar, kalemler terapinin bir parçasıdır.

Terapi ile çocuklar yaşadıkları zor durumları yeniden yaşar ve yardımla üzerinde konuşma ve çalışma fırsatı bulurlar. Çocuklar terapi sırasında yaşadıkları kızgınlığı, korkuyu, üzüntüyü yeniden yaratır.

Oyun terapisinde çocuklara eşlik eden kişinin bu alanda uzman olan bir oyun terapisti olması büyük önem taşır.

Oyun terapisi sürecine terapist uygun görürse aileyi de katabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder