Silgi ne zaman ve kim tarafından icat edilmiştir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 24, 2018

Silgi ne zaman ve kim tarafından icat edilmiştir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Silgi ne zaman ve kim tarafından icat edilmiştir?

Hatalarımızı düzeltmeye yarayan silginin tarihçesini hiç merak ettiniz mi?
Hayatımızda, özellikle okul yıllarımızda silginin önemi oldukça büyüktür. Yanlışlarımızı düzeltmemiz için bize defalarca fırsat veren silgiyi biraz yakından tanıyalım!..

Fransız bilim adamı Charles Marie de la Condamine, 1736′da Güney Amerika gezisinde gördüğü kauçuk ağacını Avrupa’ya getirirken silginin icat edilmesine ön ayak olduğundan habersizdi. Kauçuğun kağıttaki kurşun kalem izini sildiğini keşfeden İngiliz Joseph Priestley oldu.

Silgi ne zaman ve kim tarafından icat edilmiştir?
Silgi ne zaman ve kim tarafından icat edilmiştir?

1770′teki bu keşfe kadar silme işi ekmek kırıntıları ile yapılıyordu. Silgi konusundaki esas ilerleme, diğer pek çok konuda olduğu gibi 1839′da Charles Goodyear’ın volkanize kauçuğu keşfetmesi ile oldu.

Böylece daha dayanıklı ve uzun ömürlü olan silginin kullanımı arttı. İlk kurşun kalem ve silgi patenti New York’ta 30 Mart 1858′de Hymen Lipman tarafından alındı. Bu patent 1862‘de Joseph Reckendorfer tarafından Eberhard Facber için satın alınmıştır.

Kauçuk nedir?

Kauçuk, bitki özsuyundan elde edilen bir liftir. Doğal kauçuk, ağaçların, öz suyundan yapılır. Sentetik kauçuk ise, kimyasal endüstri tarafından yağdan üretilir. Her iki tür de çok yönlü maddelerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder