İnşaat Mühendisliği 2017-2018 Başarı Sıralaması Taban Puanları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 04, 2018

İnşaat Mühendisliği 2017-2018 Başarı Sıralaması Taban Puanları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

İnşaat Mühendisliği 2017-2018 Başarı Sıralaması Taban Puanları

İnşaat mühendisliği 2017 2018 başarı sıralaması taban puanları ile ilgili olarak tüm bilgileri sizler için araştırdık. 2018 Ygs-Lys’ye girenler inşaat mühendisliği puanları üzerinden tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

Bu noktada başarı sıralaması ve taban puanları dikkate alınmak zorundadır. Gerek taban puanları, gerekse de başarı sıralaması aldığınız sonuç çerçevesinde yapacağınız tercihleri etkilemektedir. 2017 üniversite yerleştirme puanlarına göre elde edilmiş olan bu puanlarla seçimlerinizi yapabilirsiniz. 2018 Ygs ve Lys’ye girecek olan adayların tümü bu sıralama, taban puan ve kontenjan çerçevesinde kararlarını vermelidir.

İnşaat Mühendisliği 2017-2018 Başarı Sıralaması Taban Puanları
İnşaat Mühendisliği 2017-2018 Başarı Sıralaması Taban Puanları

İnşaat Mühendisliği 2017-2018 Başarı Sıralaması Taban Puanları
İnşaat Mühendisliği Taban Puanları

İnşaat mühendisliği taban puanları için gerekli olan bilgiler bu bölümde sizlerle paylaşılacaktır. 2017 dönemi baz alınarak hesaplanan itü inşaat mühendisliği ve diğer üniversitelerin taban puanları şu şekildedir.

Boğaziçi Üniversitesi: Puan türü MF-4’dür. 65 kontenjanı bulunmakta ve taban puanı 479,87664 olarak belirlenmiştir.

İstanbul Teknik Üniversitesi: Yine MF-4 puan türü üzerinden 55 kontenjana sahip olan İTÜ’nün en az 454,33618 taban puan belirlenmiştir.

Orta Doğu Teknik üniversitesi: Puan türü MF-4’dür. 180 kontenjanı olan ODTÜ’nün taban puanı 450,78455’dir.

Yıldız Teknik Üniversitesi: İnşaat ve mühendislik fakülteleri içerisinde dördüncü sırada Yıldız Teknik bulunmaktadır. Üniversitenin kontenjanı 50’dir. Taban puan olarak 433,52295 belirlenmiştir.

İnşaat mühendisliği için ilk 4 üniversite bu şekildedir. Ülkemizde hizmet veren diğer üniversitelerin taban puan ve başarı sırlamasına da ayrıca bakmanızı öneriyoruz.

İnşaat Mühendisliği Sıralama

İnşaat mühendisliği sıralama konusu başarı endekslidir. Buna göre üniversitelerin başarı sıralamaları tercihleri belirleyen etkenler arasında yer almaktadır. İtü ve odtü inşaat mühendisliği bu alanda ön plana çıkmış ve de ilk sıralarda olan üniversitelerdir. Boğaziçi Üniversitesi’nin başarı sıralaması 5.060’dır. Bu alanda en iyisidir diyebiliriz. Boğaziçi Üniversitesi’ni 14.300 sırasıyla İstanbul Teknik Üniversitesi ingilizce bölümü takip etmektedir. Üniversite başarı sıralamasında üçüncülük Orta Doğu Teknik Üniversite’ne aittir. Başarılı üniversitenin başarı sırası 15.200 olarak karşımızı çıkmaktadır. Yine ODTÜ’yü İTÜ normal bölüm takip etmektedir. Bu bölümün de başarı sıralaması 19.400’dür. En başarılı ilk dört üniversite bu şekilde sıralanmıştır.

İnşaat Mühendisliği Sıralama

İnşaat Mühendisliği Taban Puanları 2017

İnşaat mühendisliği taban puanları 2017 sıralamasını yukarıda sizlerle paylaşmıştık. Bu bağlamda tüm tercihlerinizi inşaat mühendisliği taban puanı üzerinden yapmalısınız. Yukarıda sıralamış olduğumuz üniversiteler en iyi olan ve en yüksek puana sahip olanlardır. Bu sıralamaya puanı yetmeyen öğrenciler için alternatif çok sayıda başarılı üniversite mevcuttur. Bu üniversitelerden biri de Selçuk Üniversitesi’dir. Selçuk Üniversitesi İnşaat mühendisliği bölümünün taban puanı 353,64188 olarak karşımıza çıkmaktadır. Yine aynı üniversitenin başarı sıralaması ise 72.000’dir. Bu çerçevede selçuk üniversitesi inşaat mühendisliği iyi bir alternatif olabilir. Konya’da yer alan üniversite kaliteli eğitimleri ile yükselen bir değerdir.

İnşaat Mühendisliği Taban Puanları 2017

İnşaat Mühendisliği Başarı Sıralaması

İnşaat mühendisliği başarı sıralaması ile puanınıza en uygun olan üniversiteyi tercih edebilirsiniz. Üniversite tercihlerinde taban puanlar ve başarı sıralaması kriterlerinizden biri olmak zorundadır. Bu noktada tek dikkat etmeniz gereken detaylar bu kriterler olmamalıdır. Bunun dışında size daha fazla katkı sağlayacağını düşündüğünüz, şehir ve kültür olarak zorluk çekmeyeceğiniz üniversiteleri de tercih edebilirsiniz. Bu tercihler aldığınız başarı puanlarına göre olmalıdır. Türkiye’nin en gözde meslekleri arasında yer alan inşaat mühendisliğini tercih ederek başarılı bir kariyere adım atabilirsiniz. Geçmiş yılın puanlarına göre belirlenen taban puanlar ve başarı sıralamaları 2018 için bu şekildedir. 2019 yılı için de 2018 yılı baz alınacak ve buna göre yeni bir liste ortaya çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder