Galileo Galilei Hakkında Herşey: Galileo Kimdir? Hayatı ve Eserleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 04, 2018

Galileo Galilei Hakkında Herşey: Galileo Kimdir? Hayatı ve Eserleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Galileo Galilei Hakkında Herşey: Galileo Kimdir? Hayatı ve Eserleri

Gökbilimine ilgisi olan ve bu alanda ciddi çalışmalar yapmış en büyük bilim adamlarından biridir. Dünyanın iki esas sistemi üzerine diyaloglar, yıldızların habercisi, hareket kanunları, küçük terazi ve mekanik gibi pek çok eserin sahibidir. Yazımızın devamında galileo galilei kimdir sorusunun yanıtını detaylı olarak bulabileceksiniz.


1564 yılında dünyaya gelmiş olan Galileo, uzun ve başarılı bir yaşamın sonunda 1642 yılında yaşama veda etmiştir. Mühendis, astronom ve fizikçidir. Ünlü İtalyan bilim adamı Galileo, tarihin en önemli isimlerinden biri olmayı başarmıştır. 

Galileo Galilei Hakkında Herşey: Galileo Kimdir? Hayatı ve Eserleri

Galileo Galilei Hakkında Herşey: Galileo Kimdir? Hayatı ve Eserleri
Fizikçi olarak bilinse de, gökbilimine karşı çok fazla ilgi duymuştur. Maddi durumu sebebiyle tıp okuyamayan Galileo, kendini fizik ve matematiğe adamıştır. Özellikle yer çekimine karşı tüm maddelerin aynı hızla düştüğüni icat ederek adından söz ettirmiştir. Hidrastatik terazinin de icatını yapmış bir bilim insanıdır. Tüm çalışmalarının alt yapısını bilimsel verilere dayandırarak hazırlamıştır. 1589 yılında Pisa Üniversitesi’nde öğrenci yetiştirmeye başlamıştır. Bu süreçte Hollanda dürbünü olarak bilinen icadını gerçekleştirmeyi başarmıştır. Yaptığı dürbün gök cisimlerini tam 32 kat büyütmektedir. Bu sayede gerek ay, gerekse de güneşteki pek çok detay ortaya konulmuştur.

Galileo Kimdir?

Matematik, fizik ve astronom kimliği ile ön plana çıkan Galileo aynı zamanda filozoftur. Bu alanlarda yaptığı icatlar, buluşlar ve eserler günümüze kadar ulaşmıştır. Gezegenlerin yapıları ve uyduları yakından incelemiş bir bilim insanıdır. Özellikle Venüs ve Satürn gezegenleri hakkında çok önemli bilgiler elde etmiştir. Bu çerçevede galileo neyi buldu diye sormak yerine, Galileo neleri buldu ve bilime ne gibi katkıları oldu diye sormak daha doğru olacaktır. Bilimsel fizik denilince akla ilk gelen isimlerin başında olan Galileo, İtalyanların en ünlü bilim insanı olmuştur.

Galileo Hayatı

Bilime ve bilimsel düşüncelere çok fazla önem veren bir kişiydi. Bu yapıya sahip Galileo, 1637 yılında ay üzerinde incelemeler yapmıştır. Mekanik alanında da sarkaç hareketleri ve eğik düzlem hareketleri üzerine kuramlar geliştirmiştir. Termoskopun icadını maddelerin yapısı üzerine inceleme yaparken başarmıştır. Astronomi alanında kullanılan ilk teleskopu 1609 yılında icat etmiştir. 1636 yılında tüm bu çalışmalarını bir kitapta toplamış ve yayımlamıştır. Yeni bilim üstüne konuşmalar adlı bu kitabı ders kitabı olarak okutulmaya başlanmıştır. Yaşamının son yıllarını kör olarak geçirmiş ve 1642 yılında yaşamını yitirmiştir.

Galileo Hayatı

Galileo Neyi Bulmuştur?

Galileo neyi bulmuştur diye oluşan meraklarınızı giderdiğimizi düşünüyoruz. Tüm buluşlarını ve icatlarını yukarıda sizlerle paylaşmış olduk. Sadece bir alana saplanıp kalmamış, bilim adına pek çok alanda çalışma yapmıştır. Matematik, fizik, astronom, filozof ve özellikle de gök bilimi üzerine sayısız buluş ortaya koymuştur. Bu bağlamda galileo galilei buluşları hayata ve geleceğe her zaman ışık tutmuştur.

Galileo Neyi Bulmuştur?

Galileo Sözleri

Galileo sözleri olarak günümüze kadar gelen önemli sözler bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir.

Tabiatın kitabı, matematiksel sembollerle yazılmıştır.

İki gerçek birbiriyle asla çelişmez. Hiçbir şey öğrenemeyeceğim kadar cahil birine hiç rastlamadım.

Kainat dediğimiz kitap, yazıldığı dil ve harfler öğrenilmedikçe anlaşılmaz. O, matematik dilinde yazılmış; harfler üçgen, daire ve diğer geometrik şekillerdir.

Galileo Sözleri

Galileo Eserleri

Buluş ve icatlarının yanında çok sayıda esere de imza atmış bir isimdir. Bu eserlerden Küçük Terazi, Mekanik, Yıldızların Habercisi, Dünyanın İki Esas Sistemi Üzerine Diyaloglar, Hareket Kanunları ve Mekanik, Galileo Galilei Eserleri adlı çalışmalara imza atmıştır. Bu çerçevede galileo hayatı kısaca bu şekildedir. İtalyan bilim insanı Galileo Galilei hakkında bilmeniz gerekenleri bu şekilde özetlemiş olduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder