Özel Güvenlik Olmak İçin Boy, Kilo ve Yaş Şartı Nedir? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 29, 2017

Özel Güvenlik Olmak İçin Boy, Kilo ve Yaş Şartı Nedir?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Özel Güvenlik Olmak İçin Boy, Kilo ve Yaş Şartı Nedir?

Özel Güvenlik İçin Uyulması Beklenen Boy Kilo Yaş Sınırı var mı?
Özel Güvenlik görevlisi olmak isteyenlerin akıllarına ilk gelen şeyler arasında hiç şüphesiz boy, kilo ve yaş sınırı var mı? Özel Güvenlikçi olmak için boy, kilo ve yaş sınırı nedir? sizler için makalemizde açıkladık...

Birçok meslek için önünüze uymanız gereken belirli ölçütler çıkar öyle değil mi? İşte özel güvenlik için de biçilmiş birtakım ölçütler bu noktada sizleri karşılar. Öncelikle uyup uymadığınıza dair bakılan ölçütleri geçerseniz özel güvenliğe bir adım daha yaklaşmış olabilirsiniz. Bu ölçütler sizlerden istenen birtakım evrakların yanı sıra tamamı ile fiziksel koşullar da olabilmektedir. Bunlardan biri de boy ölçütüdür. Birçok alanda boy ölçütü dikkat çeken ve uyulması gereken bir kriterdir.

Peki, ya özel güvenliğin de sizlerden beklediği bir boy ölçütü söz konusu mudur? Hayır. Özel güvenlik için boy konusunda herhangi bir ölçütünüzün kanuni açıdan olmadığını söylemek mümkün. Her ne kadar özel güvenlik denildiğinde göz önüne uzun boylu kişiler gelse de böyle bir ölçütün söz konusu olmadığını zira özel güvenliğin boy ölçütüne bakan askerlik ya da polislik mesleği türünde bir meslek olmadığını belirtmek gerekecek. O halde özel güvenlik olmak isteyenlerin en azından boy konusunda herhangi bir endişe yaşamamaları gerektiğini söyleyerek içinizi rahatlatabiliriz.

Özel Güvenlik Olmak İçin Boy, Kilo ve Yaş Şartı Nedir?
Özel Güvenlik Olmak İçin Boy, Kilo ve Yaş Şartı Nedir?

Özel Güvenlik Olmak İsteyenler! Kilo Konusunda Belli Bir Kriterde Olmanız Gerekiyor Mu?

Tıpkı boy kriterinde olduğu gibi kilo konusunda da birtakım kriterler getiren meslek gruplarından bahsetmek doğru olacaktır. Zira sizler için önemli olan özel güvenlik alanında böyle bir ölçütün istenip istenmediğidir öyle değil mi? O halde bu noktada da sizlere boy konusunda olduğu gibi herhangi bir ölçütleriniz olmadığını söyleyebiliriz. Boy ve kilo konusunda problem yaşar mıyım demeden özel güvenliği tercih edebilirsiniz. Tabi söz konusu olan diğer ölçütleri göz önünde bulundurarak tercihlerinizi yapmanızda fayda vardır.

Özel Güvenlik İçin Yaş Şartı Aranmakta Mıdır?

Özel güvenlik olmayı düşünenler için her ne kadar boy ve kilo konusunda uymaları gereken ölçütler söz konusu olmasa da yaş ölçütünün söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Peki, yaş ölçütü nedir bu ölçütü etkileyen unsurlardan bahsedilebilir mi? Özel güvenlik silahlı ve silahsız olarak ayrılmakta, silahlı özel güvenlikte yaş ölçütü 21 yaşını silahsızda ise 18 yaşını doldurmuş olmayı gerektirmektedir. Yaş üst sınırı ise aranmamaktadır. Yani 18 yada 21 yaşını doldurduktan sonra herhangi bir yaşta özel güvenlik görevlisi olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder