Yakın Koruma "Bodyguard" Nedir, Nasıl Olunur, Kaç Para Maaş alır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 29, 2017

Yakın Koruma "Bodyguard" Nedir, Nasıl Olunur, Kaç Para Maaş alır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Yakın Koruma "Bodyguard" Nedir, Nasıl Olunur, Kaç Para Maaş alır?

Güvenlik ihtiyacı herkes tarafından önem verilen bir ihtiyaç olarak görülmektedir. Güven ve güvenlik ihtiyacı özellikle huzurlu bir yaşantı için olmazsa olmaz olarak görülmektedir. Bunun içinde hem belli alanlarda hem de yaşam alanlarında koruma görevleri yerine getirilmektedir. 

Özel güvenlik görevlileri ağırlıklı olarak kalabalık toplulukların olduğu kamu binaları, hastaneler, alışveriş merkezleri gibi alanlarda koruma görevi yerine getirmektedir. Bunların yanı sıra büyük şirketler ve benzeri kuruluşlarda bina ve çalışma alanlarını özel güvenliklere emanet etmektedir. Yakın korumalarda özel güvenlik hizmetlerinin farklı bir versiyonudur. 

Yakın koruma hizmetleri kişiye özel olarak uygulanan güvenlik sistemleridir. Yakın korumalar sürekli olarak çalışabileceği gibi belli dönemler ve işler bazında da çalışabilmektedir.

Yakın Koruma "Bodyguard" Nedir, Nasıl Olunur, Kaç Para Maaş alır?
Yakın Koruma "Bodyguard" Nedir, Nasıl Olunur, Kaç Para Maaş alır?

Yakın Koruma Bodyguard Nasıl Olunur?

Ülkemizde yakın koruma yani bodyguard olabilmek için özel güvenlik sertifikasına sahip olma zorunluluğu bulunmaktadır. Mevzuat bakımından yakın koruma hizmetlerinin standart ve işlemleri özel güvenlik mevzuatına tabi bulunmaktadır. 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun hükümlerine göre özel güvenlik olabilme işlemleri yürütülmektedir. Bu kanun ve sonrası yapılan düzenlemeler uyarınca özel güvenlik ve yakın koruma olabilmek için bazı şartları taşımak gerekmektedir. Bu şartların en başında on sekiz yaşını doldurmak ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gelmektedir. Ayrıca herhangi bir suç işlememiş olmakta gerekmektedir. Bunlara ek olarak en az lise ve dengi okullardan mezun olma zorunluluğu da bulunmaktadır. Bu şartları taşıyan kişiler özel güvenlik sınavına girerek sertifika almaya hak kazanabileceklerdir.

Yakın Koruma (Badigard) Kaç Para Maaş Alıyor?

Özel güvenlik eğitimini başarı ile tamamlayan ve girmiş oldukları sınavdan başarı ile geçenler yakın koruma yani bodyguard olabileceklerdir. Ancak yakın koruma mesleği diğer özel güvenlik mesleklerine göre daha farklı özeliklere sahiptir. Öncelikle yakın koruma işlemleri daha fazla güvenlik sağlanabilmesi amacı ile uygulanmaktadır. Bu sebeple de yakın koruma tutun kişiler risk almak istemeyen kişilerdir. Bu sebepler düşünüldüğünde de yakın koruma hizmetlerinin maaşları özel güvenliklere göre daha fazladır. Çünkü bazı durumlarda yedi gün yirmi dört saat koruma hizmeti verilmesi gerekmektedir. Bazı durumlarda konut ya da araçların korunması gibi seçeneklerde ortaya çıkabilecektir. Badigardlar ortalama 2000-5000Tl arası maaş almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder