Özel Güvenlikte Temel Eğitim Kapsamı Konuları ve Süreleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 29, 2017

Özel Güvenlikte Temel Eğitim Kapsamı Konuları ve Süreleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Özel Güvenlikte Temel Eğitim Kapsamı Konuları ve Süreleri

Özel güvenlik ders konuları nelerdir? Ayrıntılı ders konuları ve süreleri, kaç saat ders anlatılıyor? Özel Güvenlikte hangi ders kaç saat sürüyor, konuları anlatılmaktadır.

Ülkemizdeki hizmet sektöründe en fazla ilgi gören işlerden birisi de özel güvenlik işleri olmaktadır. Birçok kurum, kuruluş ve işletme özel güvenlik çalışanları ile çalışmaktadır. 

İş yerleri için girişler, yapılar ve çalışanların selameti konusunda özel güvenlik çalışanlarına ihtiyaç duyulabilmektedir. Bu konuda yetiştirilecek özel güvenlik çalışanları ile temel güvenlik eğitimlerinden geçmektedir. Bu konuda 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetine Dair Kanun kapsamında temel eğitimler verilmektedir. Bu temel eğitimlerin alınması ile özel güvenlik çalışanları silahlı veya silahsız güvenlik personeli olmaktadırlar. Verilen eğitim sonrasında yapılacak sınavlarda başarılı olan kişilere bu konuda çalışmalarını sağlayacak olan kartlar verilmektedir.

Özel Güvenlikte Temel Eğitim Kapsamı Konuları ve Süreleri
Özel Güvenlikte Temel Eğitim Kapsamı Konuları ve Süreleri

Temel Güvenlik Eğitimleri ve Süreleri Nelerdir?

Özel güvenlik olmak için bu konuda hizmet sunan eğitim kurumlarından eğitim alınması ve sınava hazırlanılması gerekmektedir. Sınav ile alınan başarı sonrasında özel güvenlik personeli olunmaktadır. Bu konuda çalışma yapan firmalarda iş bulunarak çeşitli iş yerlerinde veya farklı yerlerde özel güvenlik olarak çalışmak mümkündür. Bunun için alınacak temel güvenlik eğitimleri silahlı güvenlik personelleri için 120 saat, silahsız güvenlik personelleri için 100 saat olmaktadır. Bu eğitimler genel olarak günlük 8 saat ve haftalık 40 saat üzerinden yapılmaktadır. Verilecek bu eğitimler kişilerin talerine göre gece ve gündüz olarak verilebilmektedir. Alınacak eğitimler önemli olmakta ve sınav başarısı bu eğitimler sağlanabilmektedir.

Eğitim alınacak kurumun belirlenmesinde bu durum önemlidir ve eğitim başarısı için konusunda uzman olan kurumlar tercih edilmelidir. Özel güvenlik konusunda verilecek temel güvenlik ile sınavlara hazırlanılması ve başarı yakalanması mümkün olmaktadır.

Özel Güvenlik Ders Konuları Ve Saatleri

Alınacak bu eğitimlerin kapsamı ise, çeşitli saatleri kapsayan dersler olmaktadır.

Etkili iletişim

Genel kollukla iletişim

Güvenlik tedbirleri

Güvenlik sistem ve cihazları

Özel güvenlik hukuku

Temel ilk yardım

Yangın güvenliği

Silah bilgisi ve silah atışları

Bu derslerden alınacak eğitimler ile sınavlara girilerek başarılı olunması gerekmektedir. Alınacak temel eğitimlere ek olarak farklı eğitimler alınması ve özel güvenlik konusunda farklı branşlarda çalışılması da mümkün olabilmektedir. Sorun yaşanmadan bu konuda çalışılabilmesi için temel eğitimler oldukça önemlidir.

Temel Güvenlik İçin Sınavlar ve Kartların Alınması İle Maaşlar

Özel güvenlik olarak çalışacak kişilerin belirli tarihlerde yapılacak sınavlara girmeleri gerekmektedir. Bu sınavlar merkezi olarak her ilde aynı tarihlerde düzenlenmektedir. Yapılacak sınavlarda sorulacak ortak sorulara verilecek cevaplar ile başarı elde edilebilmektedir. Alınacak temel güvenlik eğitimleri ile bu sınavlarda başarı sağlanması mümkün olabilmektedir. Sınavlarda başarılı olunması ve sınav sonuçlarında bu başarının elde edilmesi ile özel güvenlik için silahlı veya silahsız özel güvenlik kartlarının alınması mümkün olacaktır. Alınacak bu kartlar ile aktif olarak özel güvenlik personeli olmak ve işlerde çalışmak mümkün olacaktır. Bunun için firmalar ve iş yerlerine başvuru yapılabilmektedir.

Girilecek sınavda başarılı olunması ve özel güvenlik kartlarının alınması ile çeşitli iş yerlerinde özel güvenlik olarak çalışmak mümkündür. Bu konuda temel güvenlik personeli olmak standart maaşlar ile iş başlamayı mümkün hale getirmektedir. Sektörün ortalama maaşları ile iş yerlerinde özel güvenlik personeli olunabilmektedir. Bunun yanında farklı özel güvenlik eğitimleri de alınabilmekte ve bu konuda gerekli özel güvenlik arayan yerlerde çalışılması da mümkün olabilmektedir. Ayrıca silahlı özel güvenlik personelleri ile silahsız özel güvenlik personellerinin daha farklı maaşları olmaktadır. Her ikisinin de farklı sorumlulukları bulunmaktadır. Aldıkları eğitimler ve iş yerlerindeki sorumluluklar farklı olacağı için maaşları da farklı olacaktır. Ayrıca koruma olarak çalışılması da bu şekilde farklı maaşlara neden olabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder