Hamilelik Testi - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 26, 2017

Hamilelik Testi

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Hamilelik Testi

Hamile kaldığından kusku duyan bayanların yapmaları gereken şey öncelikle beklenen adet tarihinde gecikme yaşayıp yaşamadıklarını kontrol etmektir. Eğer adet tarihinde gecikme gibi bir durum söz konusu olmuş ise, herhangi bir eczaneden alabileceğiniz idrar testini evde uygulayarak hamile olup olmadığınızı tek başınıza da anlayabilirsiniz.

Ancak bahsetmiş olduğumuz bu gebelik testlerinde her zaman için doğru bir sonuç alınamadından dolayı kesin sonuca ulaşmak isteyen bayanların kesinlikle bir kan tahlili yaptırmaları gerekmektedir.

Hamilelik Testini Nereden Temin Edebilirim?
Evinizde kendi kendinize uygulayacağınız gebelik testlerini, her eczaneden uygun fiyata temin etmeniz mümkündür. Söz konusu testlerin üzerinde kullanma talimatları ayrıntılı bir şekilde yer almaktadır. 

Hamilelik Testi
Hamilelik Testi

Bununla birlikte bahse konu bu idrar testleri ile hamilelik kontrolü yapabilmeniz ve en doğru sonucu elde etmeniz için cinsel ilişkinin üzerinden on beş gün geçmesi gerekmektedir. Bu kontrolü daha önce yapmanız durumunda yanılma yaşama ihtimaliniz oldukça yüksektir.

İdrar ile yapmış olduğunuz hamilelik testinin sonucunun pozitif sonuç vermesi durumunda bu durumu muhakkak bir kan testiyle garanti altına almanız gerekmektedir. Testin negatif sonuç vermesi durumunda ise dilerseniz testi yenileyebilir ya da kesin sonuç için kan testi yaptırabilirsiniz.

Hamilelik testinde sonucun silik çıkması durumunda testi tekrardan yapmanız gerekmektedir. Eczaneden temin etmiş olduğunuz gibi belik testlerini, birer gün arayla evinizde uygulayıp daha net sonuçlar elde edebilirsiniz.

hamilelik testi

Kanda Gebelik Testi
Söz konusu bu test hastaneler, Sağlık merkezleri, ve labaratuvar ortamlarında gerçekleştirmektedir. Kanda hamilelik testinin sonucunun kesin olarak saptanebilmesi için cinsel ilişkinin üzerinden 1 haftalık bir sürenin geçmesi gerekmektedir. Az miktarda bir kanın alınması ile gerçekleştirilen gebelik testlerinin sonuçlarını özel kliniklerde 1 gün içerisinde almanız mümkümken devlet hastanelerinde bu süre 1 haftayı bulmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder