Hamilelikte İdrar Kaçırma ve Öneriler - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 26, 2017

Hamilelikte İdrar Kaçırma ve Öneriler

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Hamilelikte İdrar Kaçırma ve Öneriler

Hamilelik sırasında idrar kaçırma oldukça sık ortaya çıkan problemlerden birisidir. Hamileliklerin yaklaşık üçte 1’inde idrar tutma ile ilgili problem ortaya çıkar.

Bunun en önemli nedenleri; büyüyen rahmin idrar torbası ve pelvis tabanına baskı yapmasıdır.

Pelvis tabanı, leğen kemiğini (Pelvis) alttan kapatan, kas ve bağ dokusunda oluşan bir yapıdır. Buradaki bağ dokuları ve kaslar bir yandan batın içi organların yerinde kalmasını sağlarken diğer yandan da idrar torbasının boşalmasını kontrol eder.

Hamilelikte İdrar Kaçırma ve Öneriler
Hamilelikte İdrar Kaçırma ve Öneriler

Hamilelik döneminde pelvis tabanı veya ona ait sinirlere zarar vererek zalamasına neden olabilir; bu durumda bir sonraki hamileliklerde idrar kaçırmalar ortaya çıkabilir.

Hamilelikte İdrar Kaçırma 3

Öneriler

Hamilelik sırasında idrar kaçırmaları engellemek için pelvik taban kaslarını güçlendirmeye yönelik egzersizler (Kegel egzersizleri-idrarın tutulması sırasında çalıştırılan kasları gün içerisinde birkaç kez egzersiz yapılacak şekilde 20-30 kez kasılması) yardımcı olabilir. 

Bunun yanı sıra özellikle hamileliğin son döneminde sık sık idrar yapılarak mesanenin boş tutulması da fayda sağlar. İdrar kaçırma nedenlerinden biriside idrar yolu enfeksiyonu olduğundan, gerekli tetkiklerin ve uygun tedavilerin yapılması gerekir. Hamilelikte ortaya çıkan idrar kaçırma problemi doğum sonrasıda devam edebilir. 

Ancak 6. Haftadan sonra şikayetler devam ediyorsa mutlaka başka bir tedavi yöntemi uygulanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder