Doğum Sonrası Cinsel Yaşam - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 26, 2017

Doğum Sonrası Cinsel Yaşam

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Doğum Sonrası Cinsel Yaşam

Doğum Sonrası Cinsellik ile ilgili Merak Ettikleriniz Yazımızın Devamında !
Günler geçti ve doğum gerçekleşti bebeğiniz dünyaya geldi her şey daha güzelleşti herşey bambaşka oldu fakat cinsel yaşamınızda ne gibi değişiklikler meydana geldi doğum sonrası cinsel yaşam sizi etkiledi mi?

evlilik hayatınız ve yaşamımız hakkında duyulan, görülen, yaşanan birçok şey hurafeden itibarendir. Çocuğunuz dünyaya geldikten sonra cinsel ilişkiniz monotonlaştı 10 günde bir ilişki ve buluşmalar meydana gelmesi gibi durumlar meydana gelebilir.

doğum sonrası cinsel yaşam

Doğum Sonrası Cinsel Yaşam
Doğum Sonrası Cinsel Yaşam

Doğum sonrası uykusuz kalma çocuğun veya çocukların uyumasını bekleme, ansızın çocuğun ağlaması gibi nedenler doğum sonrası cinsel yaşamı olumsuz yönde etkilediği doğrudur. Bebekle aynı yatakta uyumak, anne baba yanında bebeğin uzun süre kalması gibi nedenler doğum sonrası cinsel yaşamı olumsuz yönde etkileyebilir bebeğin anne baba yanında uyuması yanlış bir davranış değildir fakat bebeğin uzun zaman anne baba yanında yatması yanlış bir davranıştır. 

Çocuğun gelişmesini ters yönde etkileyebilir çocukların gelişmesi, büyümesi anne baba açısından önemlidir çocuğun anne baba yanından ayrılarak zamanında uyuması ve kendi ihtiyaçlarını kendi görmeye başlaması, kreşe gitmesi, anne babanın kendini iyi hissetmesini sağlayabilir. 

Bireyler olarak çocuğun kendi başına kendi ihtiyaçlarını görmesi ve buna bizim yardımcı olmamız gerekmektedir aksi takdirde bu bireyler arasında sorunlara neden olacaktır en önemlisi bireyler olarak çocuğun kendine özgüvenin oluşmadığını hissetmenize neden olacaktır. Ve doğum sonrası cinsel yaşamı da kötü yönde etkileyecektir sürekli sizi rahatsız edecek ve belli bir zamanonra çocuğun aklı bazı şeylere yetecek, gördüğünü anlama aktarma ve konuşmaya başlayacaktır.

Doğum sonrası cinsel yaşam anne de daha çok etkilidir doğum sonrası anne bir takım hormonal bozuklukların ve lohusa dönemini geçireceği için baba açısından bu gibi durumlar söz konusu değildir. Geceleri aşırı uykusuz kalma, bebeğin gaz çıkarma durumları gibi nedenlerle annenin yeterli uykuyu alamayışı ve sürekli tetikte uyku uyuması, kendini doğum sonrası cinsel yaşamda olumsuzluklar oluşturan nedenler arasındadır. 

Düzenli beslenme doğum sonrası anne için önemlidir düzenli ve sağlıklı beslenme, düzenli uyku, yeterli sütü bebeğe sağlama ve ailede babanın anneye ev işlerinde ve çocuğun ihtiyaçlarını karşılamada sürekli yardımcı olması, annenin doğum sonrası cinsel yaşamını olumlu yönde etkiler. Çevresel faktörlerin de ortadan kalkması, bedenen doğum etkilerinin yavaş yavaş kendini kapatması, doğum sonrası cinsel yaşamda anneyi yine olumlu yönde etkileyen faktörlerdendir babalar bu açıdan anneler gibi zor bir süreç geçirmemektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder