Hamilelik Belirtileri İlişkiden Kaç Gün Sonra Belli Olur ? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 26, 2017

Hamilelik Belirtileri İlişkiden Kaç Gün Sonra Belli Olur ?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Hamilelik Belirtileri İlişkiden Kaç Gün Sonra Belli Olur ?

Hamilelik birçok kişinin dört gözle beklediği ve yeni bir bireyi dünyaya getirme isteği olsa da kimileri içinde korku ve sıkıntı olarak görülebilir. Bir siklus dönemi 28 gündür ve 28 günde bir adet gören kadınlar düzenli olarak adet görüyorlar anlamına gelir.

Sizler gebelik planlıyorsanız ve kendiniz de ufak da olsa değişimler gözlüyorsanız adet kanamanız başlamadan birkaç gün önce Beta HCG testi yaparak gebe olup olmadığınızı büyük olasılıkla öğrenebilir veya kan testi yöntemine başvurarak kesin sonucu görebilirsiniz. Hamilelik belirtileri ilişkiden kaç gün sonra belli olur? gibi sorular sizlerin de aklına takılıyorsa bu durum tamamen kişisel olarak farklılık gösterir diyebiliriz. 

Her kadının hamileliği vücudunun vermiş olduğu refleksi farklıdır. Kimileri döllenmenin oluştuğu ilk günden itibaren aşırı iştahlılık veya iştahsızlık, uyuklama hali gibi belirtileri kendinde görebilirken bu belirtiler kimi kadınlarda hiç ortaya çıkmayabilir ve gebelik süresince kadınlar bünyelerinde hiçbir farklılık gözlemleyemeyebilir. 

Hamilelik Belirtileri İlişkiden Kaç Gün Sonra Belli Olur ?
Hamilelik Belirtileri İlişkiden Kaç Gün Sonra Belli Olur ?

Bazı kadınlarda ise gebeliğin ilk aylarında hiç bir belirti ortaya çıkmazken birkaç ay ilerledikçe bebeğin gelişimi ile birlikte anne mide bulantısı, uyku isteği, ekşi ya da tatlıya karşı aşırı istek gibi belirtileri kendinde görebilir.

Hamilelik Belirtileri İlişkiden Kaç Gün Sonra Belli Olur

Hamilelik belirtileri ilişkiden kaç gün sonra belli olur diye düşünenler bu durum tamamen sizin ve bünyenizin verdiği refleks ile alakalıdır. Anne adayının vücudu bebeği bir virüs ya da bir tehlike olarak görerek onu ortadan kaldırmak için savaş açar ve bu sebeple aşerme durumu ya da diğer bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Ancak bazılarında durum bu şekilde gelişirken bazı anne adaylarında vücut gebeliğe karşılığı refleks göstermez. Özellikle de ikinci ya da daha fazla gebelik yaşayan kişilerde annenin vücudu gebeliğe aynı tepkiyi göstermeyebilir.

Sizler de kendinizde farklılıkların ortaya çıktığını gözlemliyorsanız olsanız da olmasanız da hastanede yaptırabileceğiniz gebelik testi sonucunda hamile olup olmadığınızı çok daha kısa sürede öğrenebilirsiniz. Bazen ovulasyon döneminin çok sonrasında adet dönemine yakın dönemde kemiklerden adet gecikmesi oluşmuş olsa da idrar ile yapacağınız testler sizlere doğru sonucu göstermeyebilir ancak gebelik meydana gelmiş olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder