Hamileliğin Kaçıncı Ayından Sonra İlişkiye Girilmez - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 26, 2017

Hamileliğin Kaçıncı Ayından Sonra İlişkiye Girilmez

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Hamileliğin Kaçıncı Ayından Sonra İlişkiye Girilmez

Hamileliğin Kaçıncı Ayından sonra ilişkiye girilmez ?, Hamilelik Döneminde Cinsel İlişki İle İlgili Merak Edilenler, Hamilelikte İlişkiye nasıl girilir, Hamileyken cinsel ilişkiye girilir mi ? gibi sorularınızın cevabını yazımızda bulabilirsiniz !

Çiftler arasında cinsel mutluluk her zaman önemlidir evliliğin gereksinimleri arasında genelde erkeklerin bir ihtiyaç olarak gördükleri, bayanların ise kendilerini daha mutlu hissettikleri cinsel ilişki hamilelik döneminin her ayında ve her haftasında rahatlıkla gerçekleşebilir. 

Hamileliğin kaçıncı ayından sonra ilişkiye girilmez burada önemli olan birliktelik için hamileliğin sağlıklı gelişip gelişmediğidir yani anne adayı hamilelikte risk altında ise çiftler mutlaka ilişkiye girme konusunda doktorları ile görüşmelidirler hamilelik anne adayı açısından ve bebek açısından sakıncalı ise cinsel ilişki kısıtlanabilir. 

Hamileliğin Kaçıncı Ayından Sonra İlişkiye Girilmez
Hamileliğin Kaçıncı Ayından Sonra İlişkiye Girilmez

Hamileliğin kaçıncı ayından sonra ilişkiye girilmez demek yerine ilişkiye girmek için hamilelikte ön şartların oluşmuş olması gerekmektedir. Öncelikli olarak anne adayının hamilelik esnasında cinsel ilişkiden rahatsızlık duymaması gerekmektedir. Çünkü hamilelik esnasında metabolizma ve hormonların farklı salgılamaları nedeniyle anne adayında bir takım değişiklikler meydana gelir bünyede yaşanan bu değişiklikler nedeniyle anne adayı cinsel ilişkiyi ruhen ve bedenen istemeyebilir. Çift bu durumda anne adayını zorlamaması ve psikolojik olarak baskı uygulanmaması gerekmektedir bu durumu atlatmak için mutlaka kendisine yardımcı ve destek olmalıdır.

Hamileliğin Kaçıncı Ayından Sonra İlişkiye Girilmez

Hamileliğin kaçıncı ayından sonra ilişkiye girilmez problemlerinden biri de bebeğin anne karnındaki durumunun sağlıklı gitmesidir yani düşük riski yoksa, bebek anne karnında bulunması gereken yerde normal olarak büyüme ve gelişmesini sağlıyorsa, doktorunun tavsiyesi ile de cinsel ilişkiye devam edilebilir. 

Aksi takdirde bebek içindeki bulunduğu sıvı torba itibariyle, rahimde rahat değil ve düşük yapma riski var ise bebeğe ve anneye zararlı durum oluşabilir bu da düşük nedenlerinden biri olabilir hamilelik ve gebelik esnasında bayanlarda rahimde birtakım akıntı ve kanamalar meydana gelebilir. Bu akıntılar sırasında bayanda enfeksiyon kapma olayı gerçekleşebilir bu durumun önüne geçmek için cinsel ilişkiye girmemek birinci tercihtir.

Hamileliğin kaçıncı ayından sonra ilişkiye girilmez hamilelikte annenin düşük yapma ihtimali varsa doğum tarihinden önce çocuğun dünyaya gelme ihtimali var ya da tüp bebek yoluyla hamile kalınırsa rahimde veya üreme organında akıntı kanama gibi enfeksiyona sebep olacak durumlar söz konusuysa doktorun tavsiyesi olmadan, doktora danışılmadan kesinlikle cinsel ilişkiye girilmemelidir. Eğer hamilelikte bir sorun yoksa ve rahatlıkla anne kendini iyi hissediyor yapılan kontroller de bebeğin ana rahmindeki yeri ve konumu iyi ise akıntı ve enfeksiyon durumuna karşı prezervatif kullanılarak rahatlıkla cinsel ilişkiye girilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder