CLIN 600 mg IM/IV Ampul - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 03, 2017

CLIN 600 mg IM/IV Ampul

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

CLIN 600 mg IM/IV Ampul

Endikasyon Bilgisi :
İlacın Etken Maddesi Klindamisin’dir. CLIN 600 mg IM/IV Ampul, vücuttaki bakterilerle savaşarak, bakterilerin sebep olduğu ağır derecedeki enfeksiyonları tedavi edici bir antibiyotiktir. Solunum yolu enfeksiyonları (akciğer absesi, zatürre, sinüzit, farenjit, bademcik iltihabı, orta kulak iltihabı, kızıl gibi), karın içinde meydana gelen enfeksiyonlar (karın zarı iltihaplanması, karın içi absesi gibi), deri ve yumuşak doku enfeksiyonları (kıl kökü iltihaplanması, akne, selülit, abse gibi), kemik ve eklem enfeksiyonları (kemik ve kemik iliği iltihabı, eklem iltihabı gibi), kadın üreme organları ile ilgili enfeksiyonlar ile diş ve diş eti enfeksiyonlarının (diş eti apsesi ve diş eti iltihabı) tedavisinde; septisemi (enfeksiyonun kana yayılması), endokardit (kalp iç yüzeyinin iltihabı) ve AIDS hastalarındaki bazı enfeksiyonlar gibi daha ağır derecedeki enfeksiyonların tedavisinde de kullanılır.

CLIN 600 mg IM/IV Ampul Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:
İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

Vücuttaki bakterilerle savaşarak , bakterilerin sebep olduğu ağır derecedeki enfeksiyonları tedavi edici bir antibiyotiktir.

Kullanımı ishale sebep olabilir. Eğer sulu ve kanlı ishaliniz var ise acilen doktorunuza başvurunuz. Bu durum yeni bir enfeksiyonun başlangıcı olabilir. Doktorunuz önermedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.

CLIN 600 mg IM/IV Ampul
CLIN 600 mg IM/IV Ampul

İlacın kullanımının vücudunuza zararlı etkilerinin olup olmadığını anlamak için düzenli aralıklarda kan tahlilleri yaptırınız. Böbrek ve karaciğer fonksiyonlarınızı da test ettiriniz.

Eğer karaciğer veya böbrek hastalığı, astım, egzama, alerjik cilt hastalıkları, bağırsak bozukluğu (kolit veya crohn hastalığı) problemleriniz var ise bu ilacı kullanmadan önce muhakkak doktorunuzu bilgilendiriniz. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Tedaviniz sırasında kendinizi iyi hissetseniz bile doktorunuzun önerdiği sürece kullanınız. Enfeksiyon tamamen temizlenmeden de rahatsızlıklarınızda iyileşmeler görülebilir.

1 aylıktan küçük bebeklerde kullanılmaz.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

CLIN 600 mg IM/IV Ampul’ün kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Kas veya damar içine uygulanır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Karın ağrısı, ishal, anormal karaciğer fonksiyon testleri yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Klindamisin

İlaç Marka İsmi: CLIN 600 mg IM/IV Ampul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder