CLAST 5 mg Çiğneme Tableti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 03, 2017

CLAST 5 mg Çiğneme Tableti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

CLAST 5 mg Çiğneme Tableti

Endikasyon Bilgisi :
İlacın etken maddesi Montelukast sodyum’dur. CLAST 5 mg Çiğneme Tableti, polen gibi alerjen maddelerin vücuda girmesiyle salgılanan kimyasalları engelleyen bir ilaçtır. Salgılanan kimyasallar engellenmedikleri takdirde akciğerlerde şişlik ve astımla sonuçlanacak durumlara sebep olur. 6 ila 14 yaş arası çocuklarda inatçı astımın tedavisinde ve yine bu yaş grubu hastalarda mevsimsel alerjik rinit ve yıl boyu devam eden alerjik rinit belirtilerinin (burun akıntısı, tıkanması ve kaşınması, hapşırık gibi) giderilmesi için kullanılır.

CLAST 5 mg Çiğneme Tableti Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :
İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

6 ila 14 yaş arası çocuklarda inatçı astımın tedavisinde ve yine bu yaş grubu hastalarda mevsimsel alerjik rinit ve yıl boyu devam eden alerjik rinit belirtilerinin (burun akıntısı, tıkanması ve kaşınması, hapşırık gibi) giderilmesi için kullanılır.

Eğer çocuğunuzun astımı varsa veya astımı asetilsalisilik asit (aspirin) alınca kötüleşiyorsa, asetilsalisilik asit içeren ilaçları kullanmaktan kaçınınız.

CLAST 5 mg Çiğneme Tableti
CLAST 5 mg Çiğneme Tableti

Başlamış olan astım krizi anında kullanmayınız. Başlamış olan astım krizi için aldığınız kurtarıcı inhale ilacı her zaman çocuğunuzun yanınızda bulundurunuz.

6 yaş altındaki çocuklarda kullanmayınız.

CLAST 5 mg Çiğneme Tableti’nin Kullanım Şekli :

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Çiğnedikten sonra yutulmalıdır. Tercihen aç veya tok karnına alınabilir. Akşamları günde sadece 1 tablet alınmalıdır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Üst solunum yolu enfeksiyonu, bulantı, kusma, ishal, döküntü ve ateş yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Montelukast sodyum

İlaç Marka İsmi: CLAST 5 mg Çiğneme Tableti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder