CEC 250 mg Efervesan Tablet - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Kasım 03, 2017

CEC 250 mg Efervesan Tablet

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

CEC 250 mg Efervesan Tablet

Endikasyon Bilgisi :
İlacın Etken Maddesi Sefaklor monohidrat’tır. CEC 250 mg Efervesan Tablet, vücuttaki bakterilerle savaşarak, bir çok farklı türdeki bakteriyel enfeksiyonu tedavi edici bir antibiyotiktir. Üst solunum yolu (bademcik iltihabı, sinüzit, faranjit, orta kulak iltihabı gibi) enfeksiyonları; alt solunum yolu (zatürre gibi) enfeksiyonları; alt idrar yolu (idrar kesesi-idrar kesesi iltihabı, idrarda bakteri miktarının yüksek olması gibi ) enfeksiyonları ve deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

CEC 250 mg Efervesan Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:
İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

Üst solunum yolu (bademcik iltihabı, sinüzit, faranjit, orta kulak iltihabı gibi) enfeksiyonları; alt solunum yolu (zatürre gibi) enfeksiyonları; alt idrar yolu (idrar kesesi-idrar kesesi iltihabı, idrarda bakteri miktarının yüksek olması gibi ) enfeksiyonları ve deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

Herhangi bir böbrek hastalığınız ya da bağırsak probleminiz varsa; kullanmadan önce doktorunuza durumunuz hakkında bilgi veriniz.

CEC 250 mg Efervesan Tablet
CEC 250 mg Efervesan Tablet

Soğuk algınlığı veya grip gibi virüslerin yol açtığı enfeksiyonları tedavi etmemektedir.

İlacın kullanımından önce veya sonraki 1 bir saat içerisinde antiasit ilaç kullanmaktan kaçınınız. Antiasitle birlikte alındığında ilacın etkisi azalır.

Tedaviniz sırasında kendinizi iyi hissetseniz bile doktorunuzun önerdiği sürece kullanınız. Enfeksiyon tamamen temizlenmeden de rahatsızlıklarınızda iyileşmeler görülebilir.

Kullanımı ishale sebep olabilir. Eğer sulu ve kanlı ishaliniz var ise acilen doktorunuza başvurunuz. Bu durum yeni bir enfeksiyonun başlangıcı olabilir. Doktorunuz önermedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

CEC 250 mg Efervesan Tablet’in kullanım Şekli:

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

İlacınızı, bir bardak suda eritip, bekletmeden içiniz. Yemeklerle birlikte veya yemeğin ilk 30 dakikası içerisinde alınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.

Bulantı, ishal, vajinal enfeksiyon ve akıntı, genital kaşıntı, kan ve idrar tahlillerinde anormal sonuçlar yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Sefaklor monohidrat

İlaç Marka İsmi: CEC 250 mg Efervesan Tablet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder