Dünyada konuşulan kaç dil var? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Nisan 07, 2017

Dünyada konuşulan kaç dil var?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
Dünyada konuşulan kaç dil var?
Dünya üzerinde konuşulan kaç dil vardır? İkiz bebeklerin kendi aralarında konuştukları dile ne ad verilir? Haydi, dil ile ilgili ilginç bilgiler öğrenelim… Dünya üzerinde konuşulan yaklaşık 7 bin dil vardır ve her 2 haftada bir bunlardan bir tanesi yok olmaktadır. 2.400 tane dil yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır

- Meksika’da konuşulan bir dil, dünya üzerinde bu dili konuşabilen yalnızca iki kişinin birbirine küs olmasından dolayı yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır.
- Amerikan yerlisi Zuni kabilesinin dili Japoncaya benzemektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda Japonlar ile “Zuni” kabilesi arasında biyolojik benzerlikler olduğu ortaya çıkmıştır.
- İspanya ile Fransa arasındaki dağlık bölgelerde konuşulan “Bask” dili, bilinen herhangi bir dil grubu ile ilişkisi olmayan tek Avrua dilidir.

- Güney Afrika’da 11 resmi dil konuşulur. Bu sayıyla diğer tüm ülkelerden çok daha fazla resmi dile sahiptir. Dünya üzerinde konuşulan dillerden 840 tanesi (yaklaşık 7′de biri) sadece bir ülkede konuşulmaktadır. o ülke Papua Yeni Gine’dir.

- 2.454 farklı dile çevirisiyle, en çok dile çevrilmiş olan kitap İncil’dir.

- Çevirisi en çok yapılan ikinci kitap ise “Pinokyo“dur.

- Hazar Denizi kıyılarında konuşulan “Archi” dilinde, her bir fiilin 1.5 milyon civarında farklı çekimi vardır.

- İspanya’nın sahil kesimindeki La Gomerra’da konuşulan Silbo dili sadece ıslıktan oluşur. Türkiye’de Giresun’a bağlı Kuşköy’de de kuşdili, ıslıkla haberleşme günümüzde halen kullanılmaktadır.

- Galler’in yanı sıra, Gallerce konuşulan tek ülke Arjantin’dir. Bunun sebebi yaklaşık 200 yıl önce Patagonya’ya göç etmiş olan azınlıktır.

- Papua Yeni Gine’deki “Rotokas” dilinin alfabesinde sadece 11 harf bulunmaktadır. Bu dünya üzerindeki en küçük alfabedir. En geniş alfabe ise 74 harf barındıran Kimer (Kamboçya) alfabesidir.


- İkiz bebekler kendi aralarında kimsenin anlamadığı bir dil konuşur. Bu dile Kriptofazi denir.

- Çincede (Mandarin/Kanton) yaklaşık 50 bin karakter bulunur. Bir gazeteyi okuyabilmek için bu karakterlerden yaklaşık 2 bin tanesini bilmek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder