9. Sınıf Biyoloji Ders Notları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 01, 2017

9. Sınıf Biyoloji Ders Notları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
9. Sınıf Biyoloji Ders Notları
9.sınıf biyoloji ders notları dosyalarına aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki ders notları 9.sınıf öğrencileri için sınavlara hazırlıkta yardımcı olacaktır. Tüm ders notları ayrıntılı anlatılmıştır. Konular eklenmeye devam edecektir.

Ders Notlarına hiçbir konuyu atlamadan çalışmanız sınavlarda doğru sayınızın artmasına yardımcı olacaktır. Dersleri çalıştıktan sonra sonra konu ile ilgili soruları çözmenizi öneririz. Konular ile ilgili ayrıntılı bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ünite:1 YAŞAM BİLİMİ BİYOLOJİ





Ünite: 2 YAŞAM BİLİMİ BİYOLOJİ



Ünite: 3 GÜNCEL ÇEVRE SORUNLARI




Biyolojinin yararları sağlık açısından büyük ilerleme kayıt etmiştir. Bir çok sağlığın tedavisi biyoloji ile gerçekleşiyor. DNA ve genlerde değişiklik yapıp kusurlu olanları tespit edip gelecek nesillerin daha sağlıklı ve dirençli olmasını sağlamaktadır. Özellikle bitki ve hayvanlar üzerinde araştırmalarda bulunur. Sonra insanlar üzerinde yaptığı araştırmalar başarılı sonuçlara ulaşır. Biyolojinin alt dalı olan biyoteknoloji sayesinde canlıların sağlık sorunlarının önüne geçilmesinden yararlanılır. Besinler üzerine yapılacak olan geliştirmeler sayesinde besin değeri yüksek olması sağlanıyor. Ekolojik alanında dahi biyolojiden faydalanıp çevrenin korunması sağlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder