24 Kasım Öğretmenler Günü Ve Konuşma Metinleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 01, 2014

24 Kasım Öğretmenler Günü Ve Konuşma Metinleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
24 Kasım Öğretmenler Günü Ve Konuşma Metinleri


Değerli Tarih Öğretmeni ArkadaşlarımÖğretmenler günü ile ilgili dökümanların paylaşımını yapacağım bu sayfa  başlarken öncelikle Tüm yıllar boyunca hepimizinöğretmenler günü kutlu olsun. Öğretmenler günü nedir ? Ne zamandan beri kutlanmaya başlandı gibi soruların cevaplarını da vermeye çalışcağım bu sayfamızdaÖğretmenler günü ile ilgili konuşma metinleri de ekleyeceğim. Özellikle Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşma metniEmekli Öğretmenler adına konuşma metni ve Öğretmenler gününün anlam ve önemini belirten örnek konuşma metinlerini yayınlamaya çalışcağım. 
Öğretmenliğe başlangıcınızın kaçıncı yılı, kaç okul değiştirdiniz. Yada kaçıncı öğretmenler gününüz. Kaç yıl geçmiş acaba aradan. İlk tayin olduğunuz okulun ilk gününü hatta ilk dersinizi hatırlıyor musunuz. Bu satırların yazarı olarak ben 21 Eylül 2005 yılında ilk günümü hatırlıyorum. Okulda müfettiş vardı. Ne talih ama. İlk dersimi hatırlayamıyorum ama. 
İlk dersimiz hatırlayamasam da ilk görev yaptığım okul hala unutamadığım dostlukların oluştuğu bir okuldu. Şimdi bile özlemle anıyorum.
Bu kadar hasbihalden sonra İsterseniz Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşma metnini ve Emekli Öğretmenler adına konuşma metinini aşağıya ekleyelim. Hasbihali devam ettirmek isteyen değerli Öğretmen arkadaşlarım varsa Metnin sonundaki yorum bölümünden eğer özel değilse anılarını paylaşırlarsa memnun oluruz.

Öğretmenler Gününün Tarihçesi

Türkiye’de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Bu, 1981 yılında başlamış bir uygulamadır.
24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" ünvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu ünvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayınlanması ile resmileşmişti.
Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında, onun "başöğretmen" oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında Öğretmenler Günü kutlanmasına karar verildi. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir.
1- Mesleğe yeni başlayan Öğretmen Konuşma metni için TIKLA
2- Emekli Öğretmenler adına Konuşma metni için TIKLA
3- Öğretmenler günü Anlam ve Önemi Konuşma metni için TIKLA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder