Mezuniyet Balosu Öğretmen Konuşması - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 01, 2014

Mezuniyet Balosu Öğretmen Konuşması

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Mezuniyet Balosu Öğretmen Konuşması

Mezuniyet Konuşması
Sayın Müdürüm, Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili Gençler ; Zaman bir su misali hızla akıp geçiyor. Bir eğitim öğretim yılı bakın ne çabuk geçti ve yılın sonuna geldik. Hızla akıp giden yıllar bazılarınızı bir üst sınıfa bazılarınızı da Yakacık Teknik ve Endüstri Meslek Liseli yılların sonuna getirdi.


Öğretmenleriniz olarak bizler öğretmenlik görevlerimizin dışında anne gibi, baba gibi, abla ve abi gibi olmaya, gideceğiniz o uzun ve zor hayat yolunda işinize yarayacak, başarılı olmanızı, becerikli olmanızı, mutlu ve huzurlu olmanızı sağlayacak bilgiler, beceriler, alışkanlıklar kazandırmaya çalıştık, çalışıyoruz. Öğrencilerine bir evlat şefkati ve hassasiyeti ile yaklaşan, onları eğiten, öğreten, biçimlendiren öğretmen arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Sevgili gençler, Herkesin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size yolunuzu, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engel çıkacak, bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek fakat asla yılmayacaksınız. Başarılı olmak adına dikilecek, dik duracak, engelleri bir bir aşacak başarılı, mutlu ve özlemini çektiğiniz güzel bir yaşam süreceksiniz. Ya da evet ya da. Söylemeye gerek yok herhalde.

Hayat sizin hayatınız olduğuna göre geleceğinizi düşünmek, gerekli tedbirleri almak, sorunlarınıza çözüm aramakta aslında öncelikle size düşüyor. Buyurun yol o kadar çok ki. Hangisinden gideceğiniz, o yolda nelerle karşılaşacağınız, nasıl bir yaşam süreceğiniz ve yolun sonunu nasıl getireceğiniz hepsi size bağlı. Seçin.. İşsiz sokakta dolaşmakta, bir yerde işçi olmakta, memur olmakta, teknisyen olmakta, mühendis olmakta, öğretmen olmakta, zengin olmakta, yoksul olmakta, mutlu bir yaşam sürmekte, per perişan yaşamakta, iyi bir aile kurmakta, zirvede olmakta, çukurda olmakta, itibar görmekte, itilip kakılmakta. Evet ya da hayır, bu yol veya o yol. Bu arkadaş veya o arkadaş. Bu tercih veya o tercih Seçin. Artık düşünmeyi, seçmeyi, ayırt etmeyi öğrenmelisiniz.

Sevgili mezunlarımız, Sizleri 4 yıllık bir eğitimin sonunda bir üst eğitime veya iş hayatına uğurluyoruz. Eminim buraya dönük çok farklı anılarla ayrılıyor, çok karmaşık duygular içerisinde bulunuyorsunuz. Her türlü haylazlıklarınıza, çalışmamalarınıza, çocuksu tavırlarınıza, üzmelerinize ,hatta kızdırmalarınıza rağmen biz sizleri çok sevdik ve hep seveceğiz. Sizleri mezun ettiğimiz binlerce Yakacık Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi mezunlarının arasına yollarken sizlerde bizi ve okulunuzu unutmayın olmaz mı ?

Zaman içerisinde okulunuzdan çok iyi bilgi ve donanımla ayrıldığınızın, bir çok şey bildiğinizin farkına varacaksınız. Hayatın bu yeni aşamasında okul yılları bir tatlı anı olarak kalırken asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında sizlere başarılar diliyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun. İleriki yıllarda yine karşılaştığımızda sizleri başarılı bir iş adamı, güzel işler başarmış bireyler, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanlar olarak görmenin gururu bize yeter de artar bile.

Lise yılları bir tatlı anı olarak geride kalırken,asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında başarılar diliyorum. Yolun, bahtın açık olsun.

Sevgi ve saygılarımla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder