23 nisan konuşma metinleri - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 01, 2014

23 nisan konuşma metinleri

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 
23 nisan konuşma metinleri


23 nisan konuşma metinleri

Değerli Konuklar, Kıymetli Öğretmenlerim ve Sevgili Öğrencilerim,
Yine Türkiye Cumhuriyeti ve bizler için  büyük bir  güne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Doksan iki yıl önce bu gün Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan , ilk milli meclis olan ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rol oynayan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür bugün.

             23 Nisan 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Atatürk, 23 Nisan gününü, bayram yapalım diye çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu bayram dünyada var olan tek çocuk bayramıdır.

             Meclisimiz, Kurtuluş Savaşı’nın en ateşli günlerinde açıldı. Birinci Dünya Savaşı’ndan yenik çıkan Osmanlı Devleti’nin içine düştüğü durumu, düşmanlar yurdumuzu paylaşmak için topraklarımıza nasıl saldırdıklarını ve  vatanımıza leş kargaları gibi  nasıl paylaştıklarını biliyoruz.Atatürk Samsun’a çıkarak kurtuluş mücadelesinin ilk adımını attı. Amasya’ya, Erzurum’a ve Sivas’a giderek milli birlik ve beraberlik ışığını yaktı.
Mustafa Kemal Atatürk, düşmanı topraklarımızdan, ancak savaşarak atacağımıza inanıyordu. 23 Nisan 1920 günü, Ankara’da meclisimizin ilk toplantısı yapıldı. Padişah İstanbul’da, milletin vekilleri ise Ankara’daydı. Artık padişahın hiçbir etkinliği kalmamıştı. Çünkü bu millet, ulusal egemenliğini kazanmak istiyordu. Ulusal egemenlik kayıtsız şartız milletindi. Bu Meclis Ulusal egemenliği kayıtsız şartsız millete vermişti.
   Sevgili Misafirler,Öğretmenlerim ve Öğrencilerim,
Gün milli birlik ve beraberlik günü.Milli birliğimizi ve beraberliğimizi zedeleyen unsurlara fırsat vermeyelim. Bizi biz yapan Çanakkale Savaşı’nı , Kurtuluş Savaşı’nı , Kıbrıs Savaşı’nı unutmayalım. Bizi yıkmaya çalışan bölücü örgütler ve düşmanlara karşı her zaman vatanını seven ,koruyan, milli şuur ve birliğinden vazgeçmeyen bireyler olalım.
Çocuklar, gün sizin gününüz. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve bizlerin sizlerden beklentisi, ülkemizi dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için çalışmanız, çalışmanız, çalışmanızdır. Hızla  değişen bu dünyada ülkemizin adını bilimde, fende, teknolojide, sanayide ve en önemlisi eğitimde   altın harflerle yazdırmanız.

Hepinizin bayramını en içten duygularla kutlar,sevgi ve saygılar sunarım.
            Bayramımız  hepimize kutlu olsun!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder