2023 Eğitim Vizyonu Okul Raporu - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Mart 23, 2019

2023 Eğitim Vizyonu Okul Raporu

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

2023 Eğitim Vizyonu Okul Raporu

2023 Eğitim Vizyonu Okul Raporu
2023 Eğitim Vizyonu Okul Raporu


Vizyon Belgesi Hedef 1:Okul Bazında veriye dayalı yönetime geçilecek.
Okulumuzda mevcut veriler kayıt altına alınacak , daha sonara yapılan çalışmalar ile birlikte veriler kayıt altında tutulacak.okulumuzda veriye dayalı yönetime geçilecek.Veriler bilgisayarımızda ve klasörümüzde yazılı olarak bulunacak.

Vizyon Belgesi Hedef 2: Yeterlik Temelli Ölçme Değerlendirme Yapılacak.
Okulumuzda ekim ayından itibaren deneme sınavları yapmaya başladık. Deneme sınavlarından aldığımız verileri kayıt altına aldık. Sonuçların analizini yaptık.  Öğrencilerin yeterli ve yetersiz oldukları konuları belirledik. Bu doğrultuda kendimize bir yol haritası belirledik.

Vizyon Belgesi Hedef 3:Öğrencilerin Sosyal Kültürel ve Sportif Etkinlikleri izlenecek
Okulumuzda Öğrencilerimizin sosyal ,kültürel ve sportif etkinliklerini kayıt altına alacağız. Öğrencinin ilgi yeteneğini belirleme de etkili olurken, başarıları da açıkca veriye dayalı hale gelmiş olacaktır.

Spor takımlarımızdan Taekwando ve voleybol takımları oluşturuldu. Futbol ,basketbol ve masa tenisi takımları da oluşturulacaktır. Öğrencilere uygun zamanlarda spor yapma hakkı tanınacaktır.
Vizyon Belgesi Hedef 4: Yabancı Dil Eğitiminde Öğretmen Nitelik ve Yeterlikleri Yükseltilecek.
Yabancı Dil Öğretmenlerimizin seminer ve mesleki eğitimlere katılımları teşvik edilecek. Okulumuzda hazırladığımız İngilizce panosunun yanında, İngilizce sokağı hazırlama hazırlıklarımız sürmektedir.

Vizyon Belgesi Hedef 5: Erken Çocukluk Eğitim Hizmeti Yaygınlaştırılacak.
Okulumuzda okul öncesi eğitime önem veriyoruz. 2018/2019 Eğitim öğretim yılında dört anasınıfı şubesi açtık. Okul öncesi eğitim almayan çocuk kalmasın sloganı ile 2019/2020 eğitim öğretim yılından itibaren anasınıfı şube sayısını altıya çıkaracağız.

Vizyon Belgesi Hedef 6:Yenilikçi Uygulamalara imkan sağlanacak.
Çağın gereklerine uygun olarak Biz yöneticilerin ve öğretmenlerimizin de devamlı suretle kendilerini güncellemeleri gerektiği düşüncesindeyiz.

Vizyon Belgesi Hedef 7: Hayat Boyu Öğrenme Programlarına Yönelik Nitelik ve Erişim Arttırılacak.
 Okulumuzda velilerimize dönük olarak Halk Eğitim Dikiş Nakış Pike kursu açtık 15 velimiz kursdan faydalanıyor. Halen kursumuz devam ediyor. Ayrıca velilere dönük olarak uygulamaya koyduğumuz projemiz var. Sıra arkadaşım annem ve babam projemizle velilerimizin okul ortamında sınıf ortamında bulunarak ,velimize okulu ve sınıfı her yönden tanıma imkanı sağlamak istiyoruz.
Yetişkin okuma yazma kursu açıldı, okur yazar olmayanlara yönelik yine kurs açılacaktır.
  

Vizyon Belgesi Hedef 8: Dijital Becerilerin  Gelişmesi İçin içerik Geliştirecek  ve Öğretmen Eğitimi Yapılacak.
Öğretmen ve öğrencilerimizin Dijital becerilerinin geliştirilmesi için okul içinde eğitimler veriyoruz . Etkileşimli tahta kullanımı, eba bilişim ağı kullanımı, program sunu hazırlama robotik vğitim gibi eğitimler verdik ve e yine gerektiğinde eğitimlerimize devam edeceğiz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder