Süt Parası Aylık Olarak Alınır Mı? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 16, 2019

Süt Parası Aylık Olarak Alınır Mı?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Süt Parası Aylık Olarak Alınır Mı? 

Anasayfa » Doğum Yardımı » Süt Parası Aylık Olarak Alınır Mı?
Süt Parası Aylık Olarak Alınır Mı?



Süt parası almak oldukça şaibeli bir durumdur. Hemen herkesin haberdar olduğu bu hizmet devlet tarafından yeni doğum yapan kadınlara sunulmaktadır. Süt parası denildiğinde akıllara kazınan belli başlı ifadeler yer alıyor. Aylık süt parası almak gibi bir hizmetin var olduğu söylentileri halk arasında oldukça yaygındır. Bu söylentiler göz önünde bulundurulduğunda resmiyetten uzak ve doldurma bilgiler olduğunu söyleyebiliyoruz. Süt parası aylık olarak alınamaz. Devlet belli dönemler itibariyle bu paraya yapılacak olan zammı ortaya koyar. Sonrasında bu zam oranına göre hesaplanan para ödenek olarak hazineye yerleştirilir. Bu para doğum yapan kadınlar başvuru yaptıkları sürece bir kereye mahsus verilmektedir. Bu ödeneğin aynı ayın içerisinde bir kez daha ödenmesi veya diğer aylarda da ödenmesi olanağı bulunmamaktadır. Süt parasına dair tüm hüküm ve kararlar yönetmelikler ile sabitlenmiştir. 

Aylık Olarak Ödenen Çocuk Yardımı Var Mıdır?
Evet, aylık bazda devamlılık arz eden süt parası tarzında ödemeler vardır. Yine bu ödemelerde devlet hazinesinden çıkar ve başvuru yapan vatandaşlara uygun olması durumunda verilir. Bu yarımın adı halk arasında ve resmi hükümlerde Çocuk Parası olarak bilinmektedir. Bu ödenek öz ve üvey çocukları kapsayacak şekilde alma haklarına sahiptir. Bunun belli şartları devlet yetkilileri tarafından belirlenmiştir. Bilgi sahibi olmak için bulunduğunuz beldeye bağlı Aile Ve Sosyal Hizmetler İl müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Bu aşamada size detaylı bilgi ve başvuru süreci izah edilecektir. Üç ayda bir çocuk parası verilmektedir. Bu miktar çocuğun yaşına, durumuna ve eğitim durumuna göre 20-50 lira aralığında değişmektedir. 

Süt Parası Kaç Günde Yatar?
Süt parası başvuru sonrasında ödenek genellikle 15 iş günü içerisinde yatırılmaktadır. Ancak bu aşamada başvurunuzun değerlendirilmesi süreci uzun sürerse bu süreç bir aya kadar uzatılabilir. Bu konuda görev alan yetkililer kişilerin mağdur olmaması için ellerinden geleni yapmaktadır. Ancak başvurunun şaibeli noktaları bulunur ise bu süreç uzayabilir. Bu noktada aciliyetinizi başvuru esnasında belirterek daha hızlı işlem onayı talep edebilirsiniz. Ancak bu tamamen memurun iletmesine bağlıdır. Bu noktada ısrarcı olmayınız. Süt parası ne zaman yatar sorusunun da cevabını bu sayede vermiş olduk. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder