Muhtaç Aylığı (Maaşı) Başvuru ve Şartları - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 16, 2019

Muhtaç Aylığı (Maaşı) Başvuru ve Şartları

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Muhtaç Aylığı (Maaşı) Başvuru ve Şartları

Anasayfa » Diğer Yardımlar » Muhtaç Aylığı (Maaşı) Başvuru ve Şartları
  Muhtaç Aylığı (Maaşı) Başvuru ve Şartları



Muhtaç aylığı Vakıflar genel müdürlüğünde ihtiyacı olan vatandaşlara bağlanan muhtaç aylığı 2018 yılı için 679,64 TL‘dir. Bu yardım için öncelikle başvuru yapılması sonrasında ise yetkililer tarafından yapılacak olan incelemede başvurunun olumlu bulunması gerekmektedir. Muhtaç aylığı altında birden fazla yardım türü biliniyor olsa da gerçekte muhtaçlara yönelik aylık olarak yapılan maddi yardım muhtaç aylığıdır.

Muhtaç aylığı başvurusu için öncelikle başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması sonrasında ise internetten ya da bireysel olarak Vakıflar Müdürlüğüne gidilerek başvuru yapılması gerekmektedir. Muhtaç aylığı annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklara ve %40 ve üzerindeki engeli bulunan engelli vatandaşlara yapılmaktadır.

Muhtaç Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Yazı İçindekiler [Gizle]

Muhtaç Aylığı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Muhtaç Aylığı İnternetten Başvuru
Muhtaç Aylığı Posta Yoluyla Başvuru
Muhtaç Aylığı Başvurusu için Gerekli Şartlar


Muhtaç aylığı başvurusu için öncelikle buradan başvuru formunu indirmeli ve eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Formun doldurulmasının ardından eğer ilgili müdürlükten başvuru yapacaksanız, Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen başvurmalısınız. Ancak zaman kaybı nedeniyle bu tür başvurular genellikle internet üzerinden ve posta yoluyla da yapılabilmektedir.

Muhtaç Aylığı İnternetten Başvuru
Muhtaç aylığı almak için başvuru formunu indirdiniz, bilgilerinizi eksiksiz olarak doldurdunuz ve internet üzerinden başvuru yapmaya karar verdiniz. Bu durumda öncelikle buradan Vakıflar genel müdürlüğünün internet sitesine giriş yapmalı, sonrasında üst kısımda yer alan bilgi edinme başlığı altındaki Başvuru yap yazısına tıklamalısınız. Bu sayede muhtaçlık maaşı başvurusu online olarak yapılabilmektedir.  Ancak bizlerin önerisi kesinlikle yaşadığınız yerde bulunan Vakıflar Bölge müdürlüğüne şahsen giderek başvuru yapmanızdır.

Muhtaç Aylığı Posta Yoluyla Başvuru


Muhtaç aylığı başvurusu yapacak kişiler için bir diğer alternatif yöntem ise posta yolu ile başvuru yapılmasıdır. Bu işlem için öncelikle yukarıda verdiğimiz başvuru formunu indirmeli ve eksiksiz olarak doldurmalısınız. Sonrasında ise size en yakın PTT şubesine giderek Milli Müdafa Cad. No : 20 Kızılay / ANKARA adresine posta yoluyla gönderebilirsiniz.

Muhtaç maaşı başvurusu yapacak olan engellilerin başvuru formunun yanı sıra özrünü belirten sağlık kurulu raporunuda ilgili kuruma sunması gerekmektedir.

Muhtaç Aylığı Başvurusu için Gerekli Şartlar
Muhtaç maaşı almak için başvuru yapan kişilerin belirli şartları sağlaması gerekmektedir.

Başvuru yapan kişinin bir gelirinin ve aylığının bulunmaması,
Başvuru yapan kişinin bir sosyal güvencesinin olmaması,
Mahkeme kararı ile ya da bir kanun ile bakım altına alınmış olmaması,
Taşınmazları var ise bunlardan elde ettiği gelirin muhtaç aylığını geçmemesi
Benzer İçerik:  Pybs Bursu Alma Şartları Nelerdir?
Eğer yukarıdaki şartları yerine getiriyorsanız, gönül rahatlığı ile muhtaç maaşı başvurusu yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder