Geliri Olmayanlar İçin Devlet Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 16, 2019

Geliri Olmayanlar İçin Devlet Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Geliri Olmayanlar İçin Devlet Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Anasayfa » Diğer Yardımlar » Geliri Olmayanlar İçin Devlet Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
  Geliri Olmayanlar İçin Devlet Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?



İnsanlar yaşamlarını belli standartlarda devam ettirebilmeleri için belli bir miktardaki gelire sahip olmak zorundadır. Fakat bazı kişiler yaşamlarını devam ettirmek için buna ihtiyaç duyar. İnsanların sahip oldukları gelir düzeyleri farklı iken bazı insanların hiç geliri yoktur ve bu kişiler yaşamlarını devam ettirme noktasında çok büyük sıkıntı yaşarlar. Bu kişilere devlet tarafından yardımlar verilir ve böylece yaşamış oldukları sıkıntı bir nebze olsun hafifler. Fakat bu kişilerin geliri olmayanlar için devlet yardımı başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabını bilmesi ve uygun yolları izleyerek bu yardımlar için başvuru yapması gerekir. Aksi durumda hiç kimseye devlet durduk yere yardım yapamaz.

Geliri Olmayan Kişilere Verilen Devlet Yardımları
Yazı İçindekiler [Gizle]

Geliri Olmayan Kişilere Verilen Devlet Yardımları
Geliri Olmayanlara 65 Yaş Aylığı
Fakirlik Maaşı
Devlet Tarafından Yapılan Diğer Yardımlar
Geliri Olmayanlar için Verilen Devlet Yardımlarına Nasıl Başvuru Yapılır?
Bilinmesi Gereken Diğer Hususlar
Devlet tarafından verilen yardımların sayısı oldukça fazladır ve söz konusu yardımlar kendi içinde sınıflara ayrılmış durumdadır. Fakat bunların genel özelliği ihtiyacı olan kişilere verilmesidir. Yani devlet, maddi durumu iyi olan bir kişiye yardım yapmaz.



Geliri olmayanlar için verilen devlet yardımları bulunduğu gibi az geliri olan kişiler için de yardımlar mevcuttur ve genellikle bunlar aynı sınıfta değerlendirilir. Bu yardımlar ve bunlara ait detaylar aşağıda yer almaktadır.

Geliri Olmayanlara 65 Yaş Aylığı
Devlet tarafından yapılan yardımlarda çocuklar, kadınlar ve yaşlılara öncelik verilmektedir. Bu kişilerin yaşamlarını belli bir standart içinde geçirebilmesi için birden fazla yardım da yapıldığı durumlar söz konusudur. Yaşlılara yapılan en önemli devlet yardımları arasında 65 yaş aylığı olarak bilinen yardım bulunmaktadır.

65 yaş aylığını ülkemizde alan kişi sayısı oldukça fazladır ve istatistiklere göre bu kişilerin sayısı 700 binden daha fazladır. Bu da ne kadar fazla zor durumda yaşlı olduğunu göstermesi açısından son derece önemli bir rakamdır. Geliri olmayanlar için devlet yardımı başvurusu çok önemlidir ve bunun yapılmasıyla yaşlılar 65 yaş aylığı alabilir.

Benzer İçerik:  Asgari Ücretliye Kömür Yardımı


Bu yardımın alınabilmesi için yapılacak olan başvurunun ardından bir takım araştırmalar yapılmakta ve kişilerin durumu bu şekilde değerlendirilmektedir. Bu sürecin sonunda uygun olan kişilere aylık bağlanması yapılmaktadır. Uygun olmayanların başvurusu ise reddedilmektedir.

Fakirlik Maaşı
Geliri olmayan kişilere yapılan yardımlardan bir tanesi de fakirlik maaşı olup bu maaşın alınabilmesi için farklı şartların sağlanması zorunluluktur. Geliri olmayanlar için devlet yardımı başvuru işlemi yapılmadan önce bu şartların tam olarak öğrenilmesi ve bunlarda herhangi bir sorun olmadığının anlaşılması gerekir. Böylece yapılacak olan başvuru için boşa zaman kaybı yapılmış olmaz.

Fakirlik maaşı alabilmek için gerekli olan şartların farklılık gösterdiği bilinmektedir. Bu şartlar genel olarak şu şekildedir:

Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar
%40 ve üzerinde engeli bulunan kişiler
Sosyal güvencesi ve geliri olmayan kişiler (Yaşanılan hanedeki kişilerin geliri olmaması)
Yukarıdaki şartlardan birisini sağlayan kişilerin fakir aylığı alması mümkündür.

Devlet Tarafından Yapılan Diğer Yardımlar
Devlet tarafından yapılan yardımlar sadece maddi olmayıp bazen eşya ya da ürün şeklinde olabilmektedir. Bunlara örnek vermek gerekirse gıda ve kömür yardımı gösterilebilir. Geliri olmayanlar için devlet yardımı başvurusu nasıl yapılır sorusundan önce bu yardımların bilinmesi çok daha önemlidir. Böylece söz konusu yardımlardan daha etkili bir şekilde yararlanılması söz konusu olacaktır.

Yukarıda da bahsedildiği gibi devlet tarafından yapılan yardımlar sınıflara ayrılmış durumdadır ve bunlar her yıl güncellenir. Özellikle nakit yani direkt para olarak yapılan yardımlar enflasyon daha yüksek bir oranda arttırılır. Böylece yardımdan yararlanan kişiler, zorlaşan hayat şartlarına karşı korunmuş olur.

Geliri olmayanlar için verilen devlet yardımları şu şekildedir:

Çocuklar için sağlık ve eğitim yardımları
Yakacak yardımı (Kömür)
Barınma yardımı
Gıda Yardımı
Bakıma muhtaç kişiye bakma yardımı
Benzer İçerik:  Pybs Bursu Alma Şartları Nelerdir?
Geliri Olmayanlar için Verilen Devlet Yardımlarına Nasıl Başvuru Yapılır?
Yukarıda geliri olmayan kişiler için verilen devlet yardımları yer almaktadır. Bu yardımlardan yararlanabilmek için başvuru yapılması gerekiyor. Daha önceleri bu yardımlar farklı kuruluşlardan yapılmasına karşın yakın zamanda bu yardımların tamamı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde toplandı ve buradan verilmeye başlandı.

Bakanlık bünyesinde bulunan il müdürlükleri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bu işlevi gören yerlerdir. Dolayısıyla da başvuruların buraya yapılması gerekir. Farklı bir kurum bu yardımlar için başvuru almaz. Geliri olmayanlar için devlet yardımı başvurusu yapmadan önce yardım için gerekli olan başvuru şartlarını öğrenmelidir. Bu şartlar sağlanıyor ise başvuru yapılmalıdır.

Yapılacak olan başvurudan önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gidilerek bilgi alınması gerekir. Böylece başvurunun detayı öğrenilecek ve bu esnada bir yanlışlık yapılmamış olacaktır. Söz konusu yardımların geneli için muhtarlardan Fakirlik Belgesi alınması zorunludur. Bu zorunluluk, kişilerin maddi durumlarını anlama noktasında çok önemlidir. Bu aşamadan sonra ise başvuru yapılacak olan yardıma bağlı olarak istenen diğer belgelerin de eksiksiz bir şekilde tamamlanması ve bunlarla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gelerek başvuru yapılması gerekir. Böylece başvuru işlemi tamamlanmış olacaktır.

Bilinmesi Gereken Diğer Hususlar
Geliri olmayanlar için devlet yardımı başvuru işlemi genel olarak yukarıda anlatılmıştır. Bu noktada bilinmesi gereken bir takım farklı hususlar vardır. Öncelikle başvurudan sonra genel değerlendirme için araştırma yapılmaktadır. Bundan dolayı da her başvurunun kabul edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Yani belgeler tam olsa dahi başvurular reddedilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder