KİMLİK (NÜFUS) RANDEVU NASIL ALACAĞIM? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 16, 2019

KİMLİK (NÜFUS) RANDEVU NASIL ALACAĞIM?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

KİMLİK (NÜFUS) RANDEVU NASIL ALACAĞIM?

2019 yılı içinde Nüfus Cüzdanlarını T.C. Kimlik Kartı ile değiştirecek olanlar ile diğer kimlik çıkarma işlemleri için Nüfus Müdürlüğüne başvuracak olan kişiler randevu almadan direk Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapabilir. Ancak Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluktan dolayı randevu almadan ilgili kurumlara gitmenizi tavsiye etmiyoruz.



Nüfus Kimlik Randevu almak için hemen aşağıda yer alan "KİMLİK RANDEVU SAYFASI"nı ziyaret ediniz. Ayrıca randevu işlemleri ve kimlik çıkarma işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için sayfamızı inceleyebilir, aklınıza takılan her türlü soruları yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Uzmanlarımız 12 - 36 saat içinde cevap dönmeye çalışacakltır.

Nüfus yada kimlik randevusunu sadece iki şekilde alabilirsiniz.

1-  İnternet üzerinden Nüfus Genel Müdürlüğünün Resmi randevu sayfası üzerinden,
2-  ALO 199 Çağrı hattını arayarak randevu alabilirsiniz. 


İNTERNETTEN KİMLİK RANDEVU OLUŞTUR
İnternet üzerinden bütün Türkiye için sadece tek bir sayfa üzerinden nüfus randevusu alınmaktadır. İnternetten randevu almak için aşağıda linkini verdiğimiz Nüfus Genel Müdürlüğünün(e-kimlik) sitesini ziyaret etmeniz gereklidir.

KİMLİK RANDEVU SAYFASI   (NVİ'nin Resmi Randevu Sayfasına Gider) 

ADIM ADIM NÜFUS RANDEVU İŞLEMLERİ (Randevu almadan önce icelemenizi tavsiye ederiz..)
1. Adım :   Yukarıda linkini verdiğimiz resmi randevu sayfasını ziyaret ediniz.
2. Adım :  3 farklı randevu seçeneği var. Size uygun olan seçeneği seçiniz. Ardından karşınıza çıkacak olan BİLGİ NOTU bölümünü dikkatlice okuyunuz ve "Kabul Ediyorum" seçeneğini tıklayınız.
Nüfus Cüzdanları artık T.C. Kimlik Kartı olarak ifade edilmektedir. Kimlik belgeniz ile ilgili bir işlem yapacaksınız bu seçeneği  işaretleyiniz.

3. Adım :  Karşınıza çıkan bilgi formonu dikkatlice doldurunuz ve "Devam Et" seçeneğine tıklayınız.
ADINIZ - SOYADINIZ - T.C. KİMLİK NUMARANIZ - TELEFON NUMARANIZ - E POSTA ADRESİNİZ - GÜVENLİK KODU

Sistem üzerinde yaşanan yoğunluktan dolayı işleminiz başarısız olabilir. Siz yinede sürekli devam et seçeneğine işaretleyerek devam ediniz.

4. Adım : Devam Et seçeneğine işaretledikten sonra hangi İlden randevu almak istediğiniz sorulacak. Önce İl Seçimi, ardından İlçe seçimini yapınız.
5. Adım : Bir sonraki aşamada çıkan ekranda bütün aile bireyleriniz sıralanacak (Anne - Baba - Eş - Çocuklar)  Bu kişilerden dilerseniz sadece kendiniz için dilerseniz listede seçeceğiniz aile bireyleriniz için de randevu alabilirsiniz.
6. Adım : Kendiniz yada aile bireylerinizi seçtikten sonra hangi tarihte randevu almak istediğiniz sorulacak.
Not: Bütün aile bireyleriniz için tarih ve saat seçimini tek tek yapmak zorundasınız. Sistem karışık gelebilir. Takıldınız durumda yorumlar kısmından yazmanızı tavsiye ederiz.

Son Adım : İşleminizi onaylamınız istenecektir. Dilerseniz telefon numaranıza gelen kod ile dilerseniz e posta adresinize gelen kod ile randevunuzu onaylayabilirsiniz.


KİMLİK RANDEVUSU ALAMIYORUM SİSTEM ÇALIŞMIYOR?
Kıymetli okurlarımız internetten randevu alırken randevu alamamanızın bir kaç nedeni olabilir. Bunlardan en sık yaşanan sebepler:

İnternet çekim gücünüz:  Randevu işlemi yaparken özellikle mobil internetinizin çektiğinden emin olunuz.
Sistemde anlık yaşanan yoğunluk: Bu durumda randevu almak için devam etmenizi tavsiye ederiz. Günün sakin saatlerini tercih ediniz.
Bilgi formunu doldururken kimlik bilgileriniz olan ADI - SOYADI - T.C. KİMLİK NO 'da ve GÜVENLİK KODUNDA yanlış yazım hatası yapılması.
 Örneğin: Ahmet olan isminizi yazarken bilgi formunda isminizin sonunda fazladan bir boşluk bırakırsanız sistem kimlik bilgilerinizin doğruluğunu onaylamaz.

NOT: İnternetten randevu almak için hemen yukarıda yer alan resmi randevu sayfasına giden linki tıklayınız. Yukarıda ki gibi bir ekran karşınıza çıkacaktır. Randevu almak istediğiniz bölümü tıklayarak devam ediniz. Ancak dilerseniz de Alo 199 çağrı hattını arayarak randevu alabilirsiniz. Bu çağrı hattı hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve arama ücretleri hakkında bilgi almak için "ALO 199 Kimlik Randevu İşlemi" sayfasını ziyaret edebilirsiniz.


Aynı Gün Ehliyet ve Pasaport Randevusu da Alabilirsiniz?


Nüfus Cüzdanı işlemleri için başvuru yaptığınızda aynı anda ehliyet işlemlerinizi de yapmayı unutmayınız. Bu konuda bilgi edinmek için "2019 Ehliyet Yenileme İşlemleri" konulu yazıyı inceleyiniz.


KİMLİK RANDEVUMA GİTMEZSEM NE OLUR?
Nüfus Müdürlüğünden almış olduğunuz herhangi bir randevuya gitmediğiniz taktirde sistem 2 ay boyunca yeniden randevu almanızı engelleyecektir. Bu durumda aldığınız randevuyu randevu tarihindne en az 2 gün önce iptal etmeniz şarttır. 

KİMLİK RANDEVU İPTAL ETME, DEĞİŞTİRME VE TAKİBİ
Randevu aldığınız resmi sitenin "Randevu Durumu" bölümüne tıklayınız ve gelen formu doğru bir şekilde doldurunuz. Bu formda kimlik bilgileriniz vardır. Daha önceden bir radnevu alıp almadığınızı sorgulamktadır.  Alttaki resmi inceleyiniz. Almış olduğunuz randevunuzun olması halinde hemen alt tarafında çıkacaktır.

Bu randevuyu iptal edebilir,
Dilerseniz tarihini değiştirebilirsiniz.
NOT: Revize et kelimesi güncelle demektir. Randevu tarihini değiştirmek için "Revize Et" seçeneğini işaretleyiniz. Yani iptal edip, yeniden randevu almanıza gerek yoktur. 

KİMLİK RANDEVU TARİHİNDEN ÖNCE BELGELERİNİZİ HAZIRLAYINIZ!
Nüfus cüzdanınızı T.C. Kimlik Kartı ile değiştirmek için eski Nüfus Cüzdanınız (kaydeden kişiler diğer resmi kimliklerini de ibraz edebilir), biyometrif bir adet fotoğraf ile harç ödeme makbuzu götürmelidir.
Kayıp/ çalıntı, boşanma yada evlenme, yeni doğan bebeklerinize kimlik çıkarma gibi durumlarda gerekli belgeler için "2019 Kimlik Çıkarma Belgeleri" sayfasını inceleyebilirsiniz. Ayrıca diğer kimlik işlemleri ile ilgili özel rehber yazılarımıza ait linkler bu sayfanın altındadır.

Kimlik ücretini muhakkak başvuruya gelirken yatırmış olmanız gereklidir. Nüfus Müdürlüğünde ödeme alınmamaktadır.  Anlaşmalı bankaları ve internetten nasıl ödeneceğini öğrenmek için "Kimlik Ücreti İçin Anlaşmalı Bankalar ve İnternetten Yatırma İşlemi" sayfasını inceleyiniz.


KİMLİK ÜCRETLERİ (YENİLEME - KAYIP ÇALINTI- DEĞİŞTİRME - YENİ DOĞAN BEBEK VS. )
Nüfus Cüzdanını Yeni Kimlik İle Değiştirme : 22.50 TL
Yıpranan Kimlik Değişimi : 22.50 TL
Kayıp Çalıntı Kimlik Değişimi: 45 TL
Yeni Doğan Bebek Kimlik Değişimi : Yasal süresi içinde olan ücretsiz
Yeni Doğan Bebek Kimlik Değişimi: Yasal süresi aşımında 22,50 TL
Soyad Değişikliği (Evlilik - Boşanma gibi) : 22,50 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder