Emeklilere, Dul Maaşı Alanlara 1000 TL İkramiye Yardımı - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 16, 2019

Emeklilere, Dul Maaşı Alanlara 1000 TL İkramiye Yardımı

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Emeklilere, Dul Maaşı Alanlara 1000 TL İkramiye Yardımı

Anasayfa » Diğer Yardımlar » Emeklilere, Dul Maaşı Alanlara 1000 TL İkramiye Yardımı
  Emeklilere, Dul Maaşı Alanlara 1000 TL İkramiye Yardımı



2018 yılında gündeme gelen torba yasa ile birlikte emeklilere, dul maaşı alanlara 1000 TL ikramiye yardımı yapılacak. Yapılacak olan yardım henüz meclisten geçmedi ancak yankısı daha şimdiden hem emeklilerin hemde emekli yakınlarının yüzünü güldürdü. Yasanın tam olarak bilinmemesi nedeniyle öğrenebildiğim kadarıyla cevapları sizlerle paylaşacağım. Kurban bayramına yaklaşık 45 gün kala açıklanan bu yardım ile birlikte, gözlerde torba yasanın ne zaman meclisten geçeceğine çevrildi. Son zamanların en fazla yapılan aramalarından bir tanesi de dul maaşı alanlara ikramiye yardımı yapılacak mı? oldu.

Sözü uzatmadan bu sorunun yanıtını vermek istiyorum. Evet bu yardımdan dul maaşı alanlar da faydalanabilecek. Ancak burada ince bir kırılım söz konusu… Gelelim bu kırılımın ne olduğuna… Dul maaşı alan kişi aynı zaman da emekliyse bu durumda 2.000 TL ikramiye mi alacak, yoksa 2 emekli maaşı almasına rağmen 1.000 TL ikramiye mi alacak? Bu sorunun yanıtı henüz bilinmiyor. Bir çok site de farklı bilgiler yer alıyor olsa da bu konuda net bir bilgi olmadığını altını çizerek sizlere söyleyebilirim.

Dul maaşı alan kişilerde bir istisnai durum daha bulunuyor. O durumda maaşın hem eş hem de çocuklar tarafından alınıyor olması. Böyle bir durumda alınacak olan 1000 TL tutarındaki ikramiye yardımı da bölünecek, herkesin payı oranında ikramiye alması sağlanacak. Bu kısım biraz kafaları karıştırıyor olabilir o nedenle bir örnekle açıklamak daha iyi olacaktır. Vefat eden kişinin eşi ve iki kızı bulunuyorsa, bu durumda 1.000 TL tutarındaki ikramiyenin %50’lik kısmı eşe, %25’lik kısmı bir kızına, kalan %25’lik kısım da diğer kızına verilecek.



Peki, emeklilere dul maaşı alanlara 1000 TL ikramiye yardımı kimlere verilecek?

• SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri,
• Şehit yakını ve gaziler,
• Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar,
• Geçici köy korucuları,
• Şeref aylığı sahipleri,
• Şampiyon sporcular,
• Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri
• Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri ikramiye alacak.

Benzer İçerik:  2019 Cenaze Yardım Parası Başvuru ve Gerekli Şartları
Eğer yukarıdaki listede bulunmuyorsanız, hemen karamsarlığa kapılmayın. Henüz torba yasa meclisten geçmediğinden dolayı yeni bir şeylerin eklenmesi ya da kaldırılması söz konusu olabilir. Yapılacak olan 1.000 TL’lik ikramiye yardımının ilki önümüzdeki ramazan bayramı öncesinde yapılacak.



Bu başlık altında elimden geldiğince sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım. Aşağıda yer alan yorum bölümünden tüm sorularınızı bizlere iletebilirsiniz.

Dul Maaşı Alanlara Bayramda İkramiye Verilecek Mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder