İBB Sosyal Yardım Kartı Başvuru - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Şubat 16, 2019

İBB Sosyal Yardım Kartı Başvuru

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

İBB Sosyal Yardım Kartı Başvuru

Anasayfa » Diğer Yardımlar » İBB Sosyal Yardım Kartı Başvuru
  İBB Sosyal Yardım Kartı Başvuru



İBB Sosyal Yardım Kartı Başvurusu
Yazı İçindekiler [Gizle]

İBB Sosyal Yardım Kartı Başvurusu
İBB Sosyal Yardım Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?
İBB Sosyal Yardım Kartı Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?
Sosyal Yardım Kartı Limit Ne Kadar?
Sosyal Yardım Kartı Nerelerde Geçerlidir?
İBB Sosyal Yardım Kartı başvurusu için öncelikle fakirlik belgesi alınması gerekmektedir. Bu belge, bağlı bulunduğunuz mahalle muhtarı tarafından başvurunuz üzerine verilmektedir. İBB Sosyal Yardım Kartı başvurusu için sadece fakirlik belgesine sahip olmanız yeterli değildir. Fakirlik belgesinin yanı sıra kimlik fotokopisi ve dilekçe ile başvurulması gerekmektedir. Hazırlanacak olan dilekçe örneğini yazımızın devamında sizlerle paylaşacağız, ancak öncelikle belirtmek isteriz ki dilekçenizi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na hitap ederek yazmalısınız.

İBB Sosyal Yardım Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?
İBB Sosyal yardım kartı başvurusu, fakirlik belgesi ve dilekçe ile birlikte belediyelerde bulunan sosyal hizmetler birinlerine yapılmalıdır. Yapılan başvurular oluşturulmuş olan değerlendirme kurullarında değerlendirilmeye alınmakta, sonrasında ise kontrol için başvuru yapan kişinin yaşadığı ev ziyaret edilmektedir. Yaşadığınız evi ziyaret eden belediye çalışanları, yaşam şartlarınız ile ilgili bilgi sahibi olduktan sonra İBB Sosyal yardım kartı başvurunuz sonuçlanmaktadır. Başvurunuzun olumlu sonuçlanması halinde, kartınız adresinize teslim edilecektir.



Yaşanılan eve gelinerek yapılan araştırma sırasında gerek görülmesi halinde komşulardan da ailevi durumlarınız ile ilgili bilgi istenilebilmektedir. Bu işlemin amacı sizler yaşadığınız çevreye mahçup etmek değil, gerçekten yardıma ihtiyacı olan ailelere ulaşabilmektedir.

İBB Sosyal Yardım Kartı Bakiye Sorgulama

İBB Sosyal Yardım Kartları Ne Zaman Açılacak?



Belediye Sosyal Yardım Kartı Nedir? Nasıl Alınır?

İBB Sosyal Yardım Kartı Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?
İBB Sosyal yardım kartı başvurularının genellikle 7 – 8 ay sonucunda sonuçlandığı gözlemlenmektedir. Sürenin bu kadar uzun olmasının nedeni ise ihtiyacı olanların yanı sıra olmayanların da yaptığı başvurular nedeniyle oluşan yoğunluktur. Yetkililerin doğru aileyi bulması için yaptığı farklı araştırmalar da bu sürecin uzamasına neden olmaktadır. Kartınız onaylandığı taktirde başvuru aşamasında belirttiğiniz telefon numaranıza kısa mesaj ya da arama yoluyla bilgi gönderilmektedir.

ibb sosyal yardim karti basvuru
ibb sosyal yardim karti basvuru

Sosyal Yardım Kartı Limit Ne Kadar?
Sosyal yardım kartı ile ilgili merak edilen bir diğer konu kart limidir. Sosyal yardım kartı adı altında yoksul vatandaşlara sunulmakta olan İBB Sosyal yardım kartı limiti ilk olarak 200 TL tanımlanmaktadır. Yani kartınız sizlere teslim edildiğinde içerisinde kullanabileceğiniz 200 TL bulunmaktadır. İlk kullanımın ardından tarafınıza tanımlanan limit her ay düzenli olarak kartınıza yatırılmaktadır. Bu rakamlar genellikle 75 TL, 100 TL ve 150 TL olmaktadır.

Benzer İçerik:  Lise Stajyer Maaşları Nasıl Hesaplanır?
Sosyal Yardım Kartı Nerelerde Geçerlidir?
İBB Sosyal Yardım kartı bir çok markette geçmektedir. Bu marketlerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Kim
Çağrı Market
Ucz Market
Migros
Carreforu
Onur Market
Rammar
Happy Center
Şok Market


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder