Otomobillerde En Çok Karşılaşılan Arızalar - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 31, 2019

Otomobillerde En Çok Karşılaşılan Arızalar

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Otomobillerde En Çok Karşılaşılan Arızalar

Otomobillerde En Çok Karşılaşılan Arızalar
Otomobilinize iyi bakmanız arızalanmayacağı anlamına gelmiyor. Otomobiller belirli yönleriyle bizlere benziyor. Zamanla onlar da bizler gibi yıpranıyorlar. Çoğunlukla da sürücü hatalarıyla kazalara kurban gidebiliyorlar. Çoğu insan doktora gitmeyi sevmiyor, bu alışkanlıklarını otomobillerine de yansıtıyor ve bakımları ihmal ediyor. Tüm bunlar nedeniyle otomobilleriniz arızalanabiliyor. Otomobillerde en çok karşılaşılan arızalar ve çözümlerini sizler için paylaşıyoruz.
Ateşleme Arızası



Ateşleme arızaları çoğunlukla marş ile ilgilidir ve çok sık rastlanır. Genellikle akünün bitmesiyle bu sorun karşımıza çıkıyor. Akülerin ömürleri ortalama 4 yıldan biraz daha fazladır ve düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekmektedir

Otomobillerde En Çok Karşılaşılan Arızalar
Otomobillerde En Çok Karşılaşılan Arızalar

- Ne yapılabilir?

Sorunun aküden kaynaklanıp kaynaklanmadığının anlaşılması için farlar gibi aküyle çalışan aksamlar kontrol ediliyor. Eğer farlar çalışmıyorsa akü kabloları kontrol ediliyor. Arıza devam ediyorsa büyük ihtimalle akünüz bitmiştir. Farlar çalışıyor ancak otomobil çalışmıyorsa ateşleme ile ilgili bir sorun yaşıyorsunuz demektir. Her iki durumda da yol yardımını aramak ya da çekici çağırmak gibi seçenekleriniz bulunuyor.

Lastiklerin İnmesi ya da Patlaması

lastiklerin-inmesi-ya-da-patlamasi-nasil-onlenir
Otomobilinizin lastiklerini mevsimine göre değiştiriyor olsanız bile, inme ya da patlama gibi sorunlar yaşanabiliyor. Böyle durumlarda yine yol yardımı ya da çekici gibi seçenekleriniz bulunuyor. Ancak otomobilinizin lastiğini kendiniz değiştirerek zamandan tasarruf edebiliyorsunuz.

Motordan Değişik Sesler Gelmesi

motordan-gelen-degisik-sesler-neye-isaret
Motordan ciyaklamaya benzer sesler duyulabiliyor. Endişelenmekte haklısınız. Çünkü bu ses, önemli bir soruna işaret ediyor. Özellikle motor çalıştıktan sonra ince sesler ile karşılaşıyorsanız, aracınızın vantilatör kayışı gevşemiş olabiliyor.

- Ne yapılabilir?

Eğer durumdan emin değilseniz en yakındaki otomobil servisine gitmenizde fayda var. Servise giderken yolda hızlanma gibi motoru zorlayacak hareketlerden kaçınmanız gerekiyor. Böyle bir sorunda motor zorlanınca hararet yapabiliyor. 

Motor Harareti

motor-hararetinde-neler-yapabilirim
Çok fazla ısınması motorda hararete neden olabiliyor. Aracınızın hararet yaptığını konsoldaki sayaçtan kontrol edebiliyorsunuz. Eski model araçlarda kaputtan dumanlar yükseliyordu ancak yeni araçlarda böyle bir durum söz konusu değil.

- Ne yapılabilir?

Motor sıcaklığı sayacı 90 derece üzerine çıkıyorsa aracınızı hemen durdurmanız ve gölge bir alana park etmeniz gerekiyor. Aracınız iyice soğuduktan sonra radyatör suyunu kontrol etmelisiniz ve su eksikse su eklemeliniz. Ancak su ile ilgili bir problem yoksa servis çağırmanızda fayda var. Çünkü aracınız çok fazla ısınırsa yangın dahi çıkabiliyor.

Far ya da Lamba Arızaları

far-ya-da-lamba-arizasi-ve-degisimi
Otomobillerde farlar ya da sinyal lambaları kırılabiliyor ya da yanmayabiliyor. Araç seyir halindeyken elektronik aksam ile ilgili sorunlar yaşanabiliyor. Böyle durumlarda sadece kendinizi değil, diğer tüm sürücülerin hayatını tehlikeye atabiliyorsunuz.

- Ne yapılabilir?

Farlar ya da lambalardan herhangi biri yanmadığı anda öncelikle aracınızı güvenli bir yere park edip kabloları kontrol edebilirsiniz. Kablolarda gevşeme varsa müdahale edebilirsiniz. Eğer sorun çözülmüyorsa en yakındaki teknik servise gitmeniz gerekiyor.

Otomobilin Stop Etmesi

otomobilin-stop-etmesi-durumunda-neler-yapilir
En sık karşılaşılan arızalardan birisi motorun stop etmesidir. Aracın stop etmesinin birçok nedeni bulunuyor. Bunlardan en sık karşılaşılanı yakıt pompasının bozulmasıdır. Yakıt pompasının bozulduğunu anlayabilmek oldukça zor.

- Ne yapılabilir?

Aracınızın yakıt pompası bozulduğunda motora yakıt ulaşmıyor ve bu nedenle otomobil stop ediyor. Böyle durumlarda tekerleklerdeki güç ile devam edilse bile araç duruyor. Hemen yol yardıma ya da çekiciye başvurmanız gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder