Mutlu Prens Kitap Özeti (Oscar Wilde) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 29, 2019

Mutlu Prens Kitap Özeti (Oscar Wilde)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Mutlu Prens Kitap Özeti (Oscar Wilde)

Milli Eğitim Bakanlığının ortaokul öğrencileri için hazırlamış olduğu 100 temel eserin de içinde yer alan Mutlu Prens kitabının özetidir. Mutlu Prens Oscar Wilde eser özeti. 100 temel eser Mutlu Prens kitap özeti.



Mutlu Prens kitap özeti oku. Oscar Wilde Mutlu Prens kitap özeti. Mutlu Prens eser özeti. Mutlu Prens kısa özeti, Mutlu Prens geniş özeti.

Kitabımızın kahramanı ve kitaba adını veren Mutlu prensimiz oldukça yetenekli bir heykeltıraştı. Halk prensi oldukça severdi, prensin bir özelliği de değerli taşlarla süslenmiş olmasıydı. Bu halini çok sevenler de vardı onu sevmeyen boş bir heykel gibi görenler de vardı. Havaların artık soğumasıyla birlikte hayvanlar sıcak yerlere göç etmeye başlamışlardı. Sıcak bölgelere göç eden hayvanlar arasında kırlangıçlar da vardı. 

Kırlangıçlar göç ederken içlerinden biri durup heykeli fark etti. Heykelin yanına giden kırlangıç burada Mutlu Prens ile karşılaştı ve onunla konuşmaya başladılar. Mutlu Prens kırlangıçtan 3 istekte bulundu ve kırlangıç bunları yapmayı kabul etti. Tabi her istek için Mutlu Prens sahip olduğu değerli taşları veriyordu. Bir gün kırlangıç ölür ve halk bu duruma öfke gösterir. Belediye Başkanı Mutlu Prens’in heykelini yıktırıp yerine kendi heykelini diktirir. Ölü kırlangıç çöpe terk edilir.

O günlerde dünyaya iki şey arayışına çıkan bir meleğin dolaştığı söyleniyordu. Daha sonra halk arasında bir meleğin köye uğradığı ve Mutlu Prens’in kalbiyle ölü kırlangıcı alıp gittiği söylenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder