Küçük Yusuf Kitap Özeti (İsmail Bilgin) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 29, 2019

Küçük Yusuf Kitap Özeti (İsmail Bilgin)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Küçük Yusuf Kitap Özeti (İsmail Bilgin)

Küçük Yusuf kitabının özeti, sayfa sayısı, yayınevi, yazarı, kısa özeti. Küçük Yusuf kitap özeti, konusu, ana fikri, uzun ve geniş özeti oku.




Kitabın adı: Küçük Yusuf

Kitabın yazarı: İsmail Bilgin

Kitabın sayfa sayısı: 96

Kitabın yayınevi: TİMAŞ



Kitabın konusu: Savaş yıllarında Küçük Yusuf’un göstermiş olduğu cesaret ve yaptıkları.

Küçük Yusuf Kitap Özeti
İstanbul için kara bir gündü. İtilaf Devletlerine ait toplarını saraya çevirmiş Dolmabahçe açıklarına demirlemişlerdi.



Yusuf okula gitmek için sokağa çıkınca gözlerine inanamadı. Her yerde yabancı askerler vardı. Halk üzgündü. İstanbul işgal edilmişti. Gördükleri karşısında çok üzülen Yusuf ve arkadaşları Orhan, Hasan ve Ahmet ile konuştu. Onlara yabancı askerler birini tutuklayacak olurlarsa onların dikkatini dağıtacak bir şeyler yapmayı önerdi.

Küçük Yusuf Kitap Özeti
O gün sokakta tutuklanan biribi gördüler. Hemen sopalarıyla yabancı askerlere taş atmaya başladılar. Askerlerin dikkati dağılınca adam ellerinden kaçtı. Yusuf ve arkadaşları önemli bir iş başardı. Çünkü adamın elinde Franszıların eline geçmemesi gereken bir haber vardı. Adam ve Yusuf aynı yöne kaçıyorlardı. Adam bir evi işaret edip orada saklanalm dedi. Bu ev mim grubuna ait bir evdi. Vatanını kurtarmak isteyenler burada gizli toplantılar yapıyorlardı.

Tanıştıkları mim grubundan abiler bir gün onu eve çağırdılar. Parola olarak üç defa kapıyı vurdu. İçeri girdi. Abileri ona bir not verdiler ve Karaköy’deki Balıkçı kahvehanesindeki Topal Selim’e not vermesini söylediler. Yakalanacak olursan kağıdı imha etmesini, düşmanın eline geçmemesini tembihlediler.

Yusuf sabah erkenden yola çıktı. Yolda birinin onu takip ettiğini anladı. Kaçmaya çalıştı ama başaramadı. Yusuf’u yakalayıp götürdüler. Yusuf hemen notu ağzına atıp yuttu. Konuşması için baskı yaptılar, dövdüler. Yusuf konuşmadı. Düşman komutanı yanlış kişiyi yakalamışsınız diyerek Yusuf’u serbest bıraktı.

Yusuf koşarak balıkçı kahvehanesini buldu. Topal Selim’i sordu. Notu yuttuğu için haberi kendisi söyledi.

Cuma gecesi silahlar hazırmış. Her zamanki saatte Cankurtaran’ın balıkçı barınağında sizi bekleyeceklermiş.

Yusuf küçüktü ama cesurdu. Vatanın kurtulması için boyundan büyük bir iş başarmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder