Hz. Peygamber’le İlgili Kitap Özeti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 28, 2019

Hz. Peygamber’le İlgili Kitap Özeti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Hz. Peygamber’le İlgili Kitap Özeti

Hz. Peygamber’in Söz ve Davranışlarında İnsan Kazanma Sanatı Hızır Yağcı Kitap Özeti, Hz.Peygamber’in Söz ve Davranışlarında İnsan Kazanma Sanatı


Kitabın Adı: Hz. Peygamber’in Söz ve Davranışlarında İnsan Kazanma Sanatı
Kitabın Yazarı: Hızır Yağcı
Kitabın Sayfası: 158

Kitabın Özeti: Hz. peygamberimiz konuşurken elerini ve kolarını sözlerine bağlı olarak hareket ettirirdi. Hz. Peygamberimiz bir gün Abdullah b.Ümmi mektümün kendisine Kur’an okumasını istemiş oda kuran okumak için uygun bir ortam olmadığını düşününce yüzünü ekşitmiştir. peygamberimiz bu durum karşısında öfkelenerek yüzünün rengini değiştirmiştir. Hz. peygamberimizin döneminde okuma yazma bilen kişilerin sayısı azdı bu nedenle peygamberimiz Müslümanlar arasında okuma-yazma seferleri başlatmıştır. 

Kendisinde okuma-yazma bilmediği için bu seferlerle yakından ilgilenmiştir Hz. peygamberimiz kişilik özelikleriylede insanları etkilerdi bunun sebebide bulunduğu peygamberlik makamıydı. Hz. peygamberimiz ikna konusunda da çok iyiydi. Hata zina etmek isteyen bir gençle şöyle diyaloga girmiştir. peygamberimiz: 

Birisinin senin annenle zina etmesini istermisin? dedi. Genç: hayır istemem dedi. Peygamberimiz: Birisnin senin kızınla zina etmesinni ister misin dedi. Genç: hayır asla istemem dedi. Bunun üzerine paygamberimiz başkalarıda annesiyle, kızıyla zina yapılsın istemez dedi. Hz.peygamberimiz kuranın emri gereği ilahi kuraları uygulamayı en yakınlarından başlardı. Hz.peygamberimiz ibadetlerin insanları zorlamasını istemezdi. Bir gün adamın biri cami hocasının uzun namaz kıldırmasını peygamberimize şikayet edilmiştir. Peygamberimizde şöyle bir vaaz’da bulunmuştur. Ey insanlar aranızda halka mamaz kıldıranınız varsa hafif tutsun çünkü: cematt’e hasta, zayıf ve iş-güç sahibi olan vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder