Fareli Köyün Kavalcısı Kitap Özeti (Hans Christian Andersen) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 29, 2019

Fareli Köyün Kavalcısı Kitap Özeti (Hans Christian Andersen)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Fareli Köyün Kavalcısı Kitap Özeti (Hans Christian Andersen)

Kitapla İlgili Bazı Bilgiler:
Kitabın adı: Fareli Köyün Kavalcısı
Kitabın yazarı: Hans Christian Andersen
Kitabın sayfa sayısı: 64
Yayınevi: Olimpos Çocuk



Fareli Köyün Kavalcısı Kitabının Özeti
fareli-köyün-kavalcısı
Sonunda herkes bir karar aldı. Belediye başkanı herkesi meydanda topladı. Bir çözüm aradılar ama kimse bir şey bulamadı. Bu soruna çözüm bulan kim olursa ödüllendirilecekti. Bir yabancı bu sorunu çözebileceğini, köyü farelerden kurtarabileceğini söyledi. Başkan bu teklifi kabul etti. Yabancının bu teklifi karşılıksız değildi ve istekleri kabul edildi.

Almanya’nın Hamelen ilçesinde yılllar sonra bir felaket olmuştu. Bu köyü fareler basmıştı. Yiyecekleri yiyorlardı. Bu neşeli kasaba artık zor durumdaydı. Bazı geceler aç yatıyorlardı. Bütün anneler günlerini fare kovalamakla geçiriyordu.



Yabancı kaval çalarak köydeki tüm fareleri ırmağa attı. Ama başkan yabancıya verdiği sözü tutmadı. Kavalcı duruma sinirlenerek köyden ayrıldı. Yıllar geçtikten sonra, köy yine eski neşeli günlerine dönmüştü. Kavalcı bir gün gelip gizli gizli çocukları kavalıyla bir dağın eteğine götürdü. İçlerinden sadece üç çocuk gitmedi.

Aileleri her yerde çocukları arıyordu ama bulamıyordu. Kavalcıya vermiş oldukları sözü tutmadıkları için oldukça pişman olmuşlardı. Aradan 150 yıl geçti, aileler ölmüştü. Ama çocuklardan herhangi bir haber yoktu. En sonunda bir ip ucu bulundu ve çocukları buldular. Ama başka bir yerde yaşıyorlardı. Hamelen kasabası artık tutmayacağı sözleri vermedi. Ailelerin bedelini çocuklar ödedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder