Bu Gelen Köroğlu’dur Kitap Özeti (Samed Behrengi) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 29, 2019

Bu Gelen Köroğlu’dur Kitap Özeti (Samed Behrengi)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Bu Gelen Köroğlu’dur Kitap Özeti (Samed Behrengi)

Kitabın Adı: Bu Gelen Köroğlu’dur
Yazarı: Samed Behrengi
Sayfa Sayısı: 100
Yayın Evi: Can Çocuk
Yayın Tarihi: 2010
Orijinal Adı: Bu Gelen Köroğlu’dur
ISBN: 9789750718298
Çevirmen:
Bu Gelen Köroğlu’dur Kitap Özeti


Bir zamanlar Azerbaycan’da bir adam yaşarmış. Bu adamın adı Köroğlu imiş. Ali diye bir at bakıcısının tok oğluymuş. Köroğlu’nun babası Ali, kötü bir kişiliği olan Hasan Paşa diye birisinin yanında çalışırmış. Hasan Bey’in bir arkadaşı gelmiş ve Hasan Bey’e:


-Güzel atların varmış bana da bir tane hediye etsene demiş.

Hasan Paşa:

-Şu adama istediği atı ver demiş.

Ali kişi kötü bir at gösterince Ali’nin gözlerini çıkarmış ve Ali acılar içerisinde kıvranmış.



Hasan Bey:

-Ali al o pis atları defol buradan diye bağırmış.



Ali oğlunu da alıp Çamlıbel’e gitmiş. Bundan sonra Ali kişinin adına Köroğlu demişler. Köroğlu Çamlıbel’de bir ordu kurmuş ve Hasan Paşa gibi gaddar zenginlerin parasını alarak fakirlere dağıtmış. Ali kişi ölünce onu Çamlıbel’e gömmüşler. Zengin paşalar Köroğlu’nun ordusuna karşı gelebilmek için bir ordu kurmuşlar. Bu ordunun başına da bir paşa geçmiş.

Hasan Paşa, Çamlıbel’e gidip kır atı alıp gelebilecek bir gönüllü aramış. Kel Hamza adı bir fakir Hasan Paşa’nın kızını kendisine vermesi şartıyla gönüllü olacağını kabul etmiş. Hasan Paşa onaylamış.

Hamza Çamlıbel’e gitmiş ve kervanları izleyen Köroğlu ile karşılaşmış. Ona burada Köroğlu diye birisi olduğunu ve nasıl bulabileceğini sormuş. Köroğlu Hamza’ya, Köroğlu ile ne işi olduğunu sormuş.

Hamza bir zaman sonra kır atı almış ve kaçmış. Hasan Paşa’nın kızını da almış. Bu durumlara sinirlenen Köroğlu savaş elbiselerini giymiş ve Hasan Paşa ile yanındakileri öldürmek için yola çıkmış.

Hasan Paşa’nın yanına giden Köroğlu kimliğini gizlemiş. Daha sonra kötüleri öldürmeye başlamış. İlk olarak Hamza ve adamlarını öldürmüş. Sonunda da atıyla birlikte Çamlıbel’e geri dönmüş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder