Beyaz Yele Kitabının Özeti (Rene Guillot) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 31, 2019

Beyaz Yele Kitabının Özeti (Rene Guillot)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Beyaz Yele Kitabının Özeti (Rene Guillot)

Beyaz Yele kitabının özetinden önce kitapla ilgili bazı bilgileri veriyorum. Kitabın adı, Beyaz Yele kitabının yazarı, yayın evi ve sayfa sayısı aşağıdaki gibidir. Beyaz Yele kitabının kısa özeti, Beyaz Yele kitabının uzun ve geniş özetini isteyenler yorumla bize isteklerini bildirebilir.


Kitabın adı: Beyaz Yele

Kitabın Yazarı: Rene Guillot

Yayın evi: Can Çocuk

Kitabın sayfa sayısı: 116
Beyaz Yele Kitap Özeti
Folko adında 12 yaşında kasları gelişmiş bir çocuk vardı. Folko’nun bbabası balıkçıydı ancak Folko büyüyünce balıkçı olmak istemiyordu. O da her akşam Ösebyo dedesinin sandalına atlar gezerdi.


Folko hep göletin ötesine gitmek istermiş. Bir gün gitmeye karar vermiş. Dedesinin eski sandalına atlayıp suya girmiş. Sandal su almaya başlamış. Folko sandaldan inip sandalı tamir etmeye çalışmış. Çalılıktan ses gelmiş. Bir gölge gören Folko çalılığa yaklaşmış ve ne görse iyidir? Hayalindeki beyaz at,ı görmüş. Bu duruma çok sevinmiş. Beyaz at korkmuş. Folko: “Benden korkma sana zarar vermem.” demiş.

Hava kararmaya başlarken geri dönmüş. Folko artık sandalına binip eve gidiyormuş. Birden “iiiiii” diye bir kişneme sesi gelmiş. Folko geri dönememiş inşallah bir şey olmaz diyerek yoluna koyulmuş. Beyaz Yele kurtulmuş ve Folko ile Beyaz Yele sonsuza kadar iyi bir dost olarak yaşamışlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder