Baba’nın İntikamı Kitap Özeti (Mark Winegardner) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 31, 2019

Baba’nın İntikamı Kitap Özeti (Mark Winegardner)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Baba’nın İntikamı Kitap Özeti (Mark Winegardner)

Mario Puzo efsanesi olan Baba ( The Godfather) kitabının devam serisi Baba’nın İntikamı
Kitabın orijinal adı: The GodFather Revenge
Kitap Adı: Baba’nın İntikamı
Yazar: Mark Winegardner
Kişiler: Santino”Sonny” Corleone: Vito Corleone’nin en büyük oğlu



Tom Hagen: Consigliere ve (gayrı resmi olarak) evlatlık oğul

Michael Corleone: Vito’nun en küçük oğlu ve Corleone Ailesi’nin yeni Baba’sı


Baba’nın İntikamı kitabı Mark Winegardner tarafından yazılmıştır. New York Mafyasının en büyük ailesinin Baba’sı Vito Corleone’dir. Sicilya geleneğini Amerika’da yaşatan suç baronlarının en büyüklerindendir. Belkide en büyüğüydü. Aile geleneklerine kutsal bir bağlılıkla saygı duymaktaydı. Ölümünün ardından yerine oğlu Michael Corleone geçti.

Michael ailenin en küçük çocuğuydu. Üniversite okumuş ve orduda subay olarak görev yapmıştı. Baba’nın yerine geçmesi belkide en son düşünülecek kişiydi. Fakat yaşam onun önüne tercih şansı bırakmamıştı. Belkide o aile geleneklerini sürdürmeyi istemiş ve bu yolla babasına olan minnet borcunu ödemek istemişti. Michael belki Baba’nın yaşamına değil ama Baba’nın bizzat kendine hayrandı.

Michael genç yaşta üst düzey polis amirini ve nüfus sahibi bir mafya babasını öldürdü. Bunu yapmak zorundaydı. Bu iş için uygun olmadığını düşünen pek çok aile üyesine rağmen belkide gerçekte bu işi hakkıyla yerine getirebilecek tek kişiydi. Çünkü öyle olması gerekiyordu ve o kararını vermişti. Tıpkı Baba gibi kararlarını iki kez düşünmek ona göre bir iş değildi. Bundan nefret ederdi.

Amerika’nın en güçlü mafya liderlerinden biriydi. Kumarhaneler, uyuşturu gelirleri, Hollywood sinema filmlerinden gelen kazançlar ve diğerlerinden oluşan milyonlarca doları kontrol etmekteydi. Silahlı adamları vardı hatta bir ordusu olduğunu söylemek abartı bile sayılmazdı. Dünyanın en güçlü ülkesinin en güçlü suç ailelerinden birinin patronuydu. Politikacılarla, ünlü sanatçılarla hatta devlet başkanıyla iş yapıyordu. Fakat o adım adım işlerini yasal bir zemine oturtmaya çalışıyordu. Elbette suç makinesi, karanlık arka sokaklar, silahlı çeteler emrindeydi. Fakat aç kurtlar gibi onun başarısızlığını bekleyen onun arkasından iş çeviren diğer suç aileleri de vardı. Ve o paralı adamların kendilerine daha fazla para verecek olan yeni patronları için eski patronlarını satmaya gönüllü olduklarını iyi bilirdi. O yüzden aile üyeleri dışındaki hiç kimseye fazla güvenmez ve denetlerdi.

Nick Geraci ona ihanet ettiğinde bunu anlaması çok ta uzun sürmedi. İhanet affedilmezdi. Bu korkunç bir zaaf olarak görülebilirdi. Onun hayatında ihanetin karşılığı ölümdü. Zaten Michael Corleone’ye ihanet etme cüreti gösteren kişi, aileye ihanet etmiş sayılırdı. Bu kişi ölümü göze almış olmalıydı. Nick Geraci Michael’in korkusuyla kaçmış ve izini kaybettirmişti. Öyle ki bu kaçış tam 3 yıl sürmüştü. Kendisini öldürmek adına görevlendirilen Momo’da Michael’e ihanet etti ve Nick Geraci ile işbirliğine gitti. (The GodFather Revenge book) Bu süre içinde Michael’in düşmanlarıyla iş çevirmişti. Sürgün hayatı yaşamış ve Michael’e saldırabilecek kadar güçlü olacağı anı beklemişti. Harekete geçtiğinde Michael’in kardeşi gibi gördüğü en yakın adamı Tom Hagen’i öldürdü. Daha öncesinde kendisini kaçakken arayan bir adamı daha öldürmüştü. Son hamlesini yapmış ve diğer mafya ailelerinden bir toplantı yapmalarını istemişti. Amacı arkasını yaslayabileceği bir güç bulmak ve Michael’i emekliye ayırmaktı. Kendini onun yerine geçecek kişi olarak tayin etmişti bile beyninde. Toplantı öncesi Statan İsland ‘da bir mafya babası ile son bir görüşme yapmak istedi Nick GERACİ. Amacı toplantıda yeterli oy sayısına ulaşmaktı. Önceden planlamadığı şeyler yaşandı. Görüşmeye silahlı bir adamıyla gitmişti Geraci. Hiç beklenmedik bir anda Michael içeri girdi. Nick Geraci’nin adamı sandığı silahlı mafya üyesi silahını Geraci’ye doğrultu. Aynı anda bir çok silah Nick Geraci’nin kalbine nişan almıştı. Michael Geraci’nin yanına yaklaştı. Ne kadar kötü değil mi dedi. Tam herşeyin geride kaldığını eskisi gibi güçlü olabileceğini düşünmüşken mutlu sona bu kadar yaklaşmışken şimdi her şey tepetaklak oldu. Michael , Geraciyi öldürme görevini diğer hain Momo’ya vermişti. Bu bir aile geleneği idi. Sadakatini gösterebilmek adına hainin en yakınına bu görev verilirdi. Fakat Momo’nun sonuda ondan farksız olmayacaktı. (Babanın İntikamı kitap özeti.)Michael konuşmasını bitirdiğinde ağır adımlarla restauranttan dışarı çıktı. Bu infaz emriydi adamları için. Geraci son bir hamleyle Momo’nun eline sarıldı. Silahı aldı ve o elverişsiz durumda 2 adamı yaralamayı başardı. Bir an kaçabileceğini düşünmüştü ama üzerine gelen kurşunlar onu yere yığdı. Ertesi gün cesedi bir teknenin üzerinde bulundu.

Michael Corleone Nick Geraci’yi öldürmeden önce Amerikan başkanı James Kavanugh Shea bir süikaste kurban gitmişti. Onu öldüren kişi Kübalı Juan Carlos Santiago’ydu. Nick Geraci onu kendine sürgünde yardım eden mafya liderinin atış poligonunda görmüştü. Bu başkanın ölümünün arkasında ki sır perdesini aralayabilecek bir bilgiydi. O bilgi de Nick Geraci ile birlikte sonsuzluğa gitmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder