Alice Harikalar Diyarında (Lewis Carrol) Kitap Özeti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Ocak 28, 2019

Alice Harikalar Diyarında (Lewis Carrol) Kitap Özeti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Alice Harikalar Diyarında (Lewis Carrol) Kitap Özeti

Kitabın Adı: Alice Harikalar Diyarında
Yazarı: Lewis Carrol
Sayfa Sayısı: 112
Yayın Evi: ALFA YAYINLARI
Yayın Tarihi 2003 – 1. Baskı
Kitabın Türü: Çocuk Kitapları – 100 Temel Eser
Orijinal Adı: Alice’s Adventures in Wonderland
ISBN: 9752972728
Çevirmen:
Okuyucu Puanı: [ratings results=”true”]
Alice Harikalar Diyarında Kısa Özet


Alice bahçede oynadığı sırada bir tavşan gördü. Alice tavşanın peşinden koştu fakat tavşan bir delikten girdi.  Alice’de peşinden gitti. Bir yerden yuvarlandı ardından durdu. Bir masa üzerinde anahtar buldu. Bulduğu anahtarı her kapıya denedi fakat hiçbir kapıya uymadı. Ardından bir kapıya daha denedi  bu sefer anahtar uydu ancak çok küçük bir boşluk vardı. Bir şişe buldu ve kontrol edip içti. Alice küçülmeye başlamıştı. Ancak kapı önceden kapanmıştı. Daha sonra  üstünde beni ye yazan bir kurabiye bulan Alice kurabiyeyi yedi ve boyu tekrar uzadı.

Fakat Alice’nin boyu öylesine uzamıştı ki ayakkabıları dahi olmamıştı. Buna oldukça üzülen Alice ağladı. Aniden bir elinde yelpaze diğer elinde beyaz eldiven olan ilginç bir tavşan göründü. Tavşanın elindeki yelpaze ile eldiven yere düştü. Alice’de eldiven eline aldı ve tavşanın peşinden koştu fakat terledi ve yelpaze ile serinledi. Bu sırada baktı ki tavşanın eldiveni eline oldu. Alice’nin boyu kısalmıştı. Aniden bir fare gördü. Bu fare ile konuşmayı aklından geçirdi. Fare ile yakınlaştılar. Aniden Alice’nin aklına kedisi Dinah geldi. Fare Alice’ye kedisi olup olmadığını sordu. Alice; evet yoksa sen kedileri sevmez misin diye sordu; tabi ki sevmem, dedi. Alice ama benim kedim öyle değildir çok iyidir, diye konuştular. Ardından Alice önünden geçtiği bir  eve girdi. Evde 1 fındık faresi ve 2  tavşan vardı. Birlikte çay içip sohbet ettiler. Onlar Alice’ye kim olduğunu sordular.

Alice onlara anlattı. Alice’den masal anlatmasını istediler fakat Alice aklında anlatacak masal olmadığını söyledi. Onlarda fındık faresinden masal anlatmasını istediler. Fındık faresi sürekli uyuklayarak masal anlatırdı, masal da kendileri gibi ilginçti.  Alice sürekli soru soruyordu. Bu nedenle tartışmışlardı. Ardından Alice tekrar yola koyuldu. Alice’nin yolunda krallık vardı. Kadının  biri haykırıyor, Herkes onu dinliyordu. Kraliçe Alice’in varlığını fark etti. Alice’e sen de kimsin, dedi. Ben burada dolaşıyordum sizin bağırışlarınızı duydum dedi ,Alice. Kraliçe Alice’in kellesinin uçurulması için emir verdi. Alice bu durumdan dolayı korktu. Bir süre sonra Alice yalancı kaplumbağa ile tanıştı. Bu kaplumbağa Alice’ye hayatını anlattı. Ve Alice’den de hayatını ona anlatmasını istedi.

Alice kendi masalı karmaşık olduğunundan anlatmak istemedi. Birisi mahkeme var diye bağırdı. Hızlıca koşup mahkemeye yetiştiler. Mahkeme oldukça karışıktı fareler, tavşanlar, kraliçe kral, yalancı kaplumbağa ve Alice. Yapılan tartışmalar sonucu Alice’ye ablası sesleniyor gibi geldi. Alice uyan artık diyordu ablası ellerini ve yüzünü yıka, yemeğe gel. Alice ablasına çok karışık bir rüya gördüğünü söyledi. Ablası ondan anlatmasını istedi ve Alice hatırladığı kadarını ablasına anlattı. Ablası Alice’nin anlattıklarını saçma buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder