Sözleşmeli Öğretmenlere de Özür Grubu Tayin Hakkı İsteği Nasıl sonuçlanır? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 27, 2018

Sözleşmeli Öğretmenlere de Özür Grubu Tayin Hakkı İsteği Nasıl sonuçlanır?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Sözleşmeli Öğretmenlere de Özür Grubu Tayin Hakkı İsteği Nasıl sonuçlanır?

Yaklaşan özür grubu atamaları öncesinde Türk Eğitim-Sen sözleşmeli öğretmenlere de tayin hakkı verilmesi için MEB’e başvuruda bulundu. Türk Eğitim-Sen sözleşmeli öğretmenlere özür grubu tayin hakkı istedi.


Bunun için sosyal medya paylaşım sitesi Twitter üzerinden bir kampanya başlatan Türk Eğitim Sen yetkilileri #SözleşmeliÖğretmeneTayinHakkı etiketine tweet paylaşımları yaptılar.

Sözleşmeli Öğretmenlere de Özür Grubu Tayin Hakkı İsteği Nasıl sonuçlanır?
Sözleşmeli Öğretmenlere de Özür Grubu Tayin Hakkı İsteği Nasıl sonuçlanır?

Genel Başkan Talip Geylan'ın: "Huzurlu öğretmen, verimli eğitim demektir. artık meslektaşlarımızın dramına kör bakmamalı, sağır durmamalıdır. bir an önce Sözleşmeli Öğretmene Tayin Hakkı verilmesini sağlamalı, eş ve çocukları birleştirmelidir." tweeti ile gündeme oturan etikete katılım çok oldu. 

Sözleşmeli öğretmenlerin özür grubu yer değiştirmeleri konulu resmi yazı Türk Eğitim-Sen tarafından Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi. İlgili yazıda sözleşmeli öğretmenlere de kadrolu öğretmenlerde olduğu gibi özür grubuna bağlı yer değiştirme tayin hakkı istendi. 

ÖZÜR GRUBU YER DEĞİŞTİRME TALEBİ Geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019 yılı öğretmenlerin yer değiştirmelerine ilişkin takvim yayınlanmıştı. MEB’in takvime göre öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme işlemleri 2 Ocak 2019 tarihinde başlıyor. 2-7 Ocak 2019 tarihleri arasında birinci aşama, 10-16 Ocak 2019 tarihleri arasında ise ikinci aşama yer değiştirme başvuruları alınacak. 

Özür grubu yer değiştirme işleminden kadrolu öğretmenler yararlanacak olup sözleşmeli öğretmenlerinde özür grubundan tayin isteyebilmeleri için Türk Eğitim-Sen MEB’e başvuruda bulundu. İlgili resmi yazı; Sözleşmeli öğretmenlere tayin hakkı Türk Eğitim-Sen resmi yazı Özür grubu atama takvimi; Ocak 2019 özür grubu Sendikadan yapılan açıklamada; Unutulmamalıdır ki, yürürlükte bulunan yasal mevzuat ve uluslararası sözleşmeler uyarınca toplumun temeli olan “aile” kavramının devlet organları tarafından korunması, aile birlikteliğinin muhafaza edilmesi ve herkesin aile hayatına saygı gösterilmesi; herkesin yaşamını sürdürebilmesi için sağlık şartlarının iyileştirilmesi devletin ve devlet kurumlarının asli görevleri arasındadır. 

Devletin ve devlet kurumlarının bu görevlerini yerine getirirken her türlü önlemi ve tedbiri alması gerekmektedir. ifadelerine yer verilirken sözleşmeli öğretmenlere de kadrolu öğretmenlerle birlikte özür durumlarına bağlı yer değiştirme hakkı verilmesi istendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder