EŞ DURUMU MAĞDURU SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER SENDİKA ZİYARETİNDE NELER KONUŞULDU? - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Aralık 27, 2018

EŞ DURUMU MAĞDURU SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER SENDİKA ZİYARETİNDE NELER KONUŞULDU?

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

EŞ DURUMU MAĞDURU SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER SENDİKA ZİYARETİNDE NELER KONUŞULDU?

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 27.12.2018 tarihinde eş durumu mağduru sözleşmeli öğretmenleri kabul etti. Kadrolu öğretmenlere tanınan tayin hakkının kendilerine de tanınmasını talep eden sözleşmeli öğretmenler Genel Başkanımız Talip Geylan’dan destek istedi.


Genel Başkanımız sözleşmeli öğretmenlere her platformda destek verdiklerini belirterek, sözleşmeli öğretmenlere de tayin hakkı verilmesi hususunda destek vereceklerini kaydetti. 

Türk Eğitim-Sen’in talebinin sözleşmeliliğin kökten kaldırılıp, tüm öğretmenlerin kadrolu istihdam edilmesi olduğunu belirten Geylan şunları kaydetti: “Sözleşmeli öğretmenlerimiz eşlerinden, çocuklarından ayrı yaşıyor. Oysa Anayasamızın 41. Maddesi, ‘Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilâtı kurar. 

EŞ DURUMU MAĞDURU SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER SENDİKA ZİYARETİNDE NELER KONUŞULDU?
EŞ DURUMU MAĞDURU SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER SENDİKA ZİYARETİNDE NELER KONUŞULDU?

Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır.” diyor. Böyle bir anayasa hükmü varken, sözleşmeli öğretmenlerimiz ailelerinden kopuk yaşaması kabul edilebilir değildir. Çocuğunu, eşini mutlu edemeyen bir öğretmen, kendisine emanet edilen çocuklarımızı nasıl mutlu edebilir?

Üstelik bunun bir de ayrı bir mali külfeti bulunmaktadır. Ailelerinden ayrı yaşayan öğretmenler bulundukları il ya da ilçede ev tutuyor, o evin faturalarını ödüyor, ayrı gıda harcaması yapıyor. Dolayısıyla bu konuda milli bir servet kaybı da söz konusudur. Ayrıca öğretmenlerimizin ailelerinden uzak olması Türk aile yapısına uygun olmamakla birlikte, aile içi huzursuzluğa da yol açmaktadır.”

Türk Eğitim Sen olarak sözleşmeli öğretmen istihdamı asla kabul etmediklerinin altını çizen Geylan, “Öğretmenlerin kadrolu-sözleşmeli diye tasnif edilmesinin mesleğin itibarını rencide ettiğini düşünüyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder