Siyah Lale Kitap Özeti (Alexandre Dumas) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 09, 2018

Siyah Lale Kitap Özeti (Alexandre Dumas)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Siyah Lale Kitap Özeti (Alexandre Dumas)

Alexandre Dumas’ın eserlerinden olan Siyah Lale kitabının özetini aşağıdan okuyabilirsiniz. Alexandre Dumas kitap özetleri. Siyah Lale kitabının kısa özeti. Siyah Lale kitabının sayfa sayısı, yazarı, yayınevi, uzun ve geniş özeti, isbn numarası aşağıda sizlere sunulmuştur.


Kitabın adı: Siyah Lale

Siyah Lale Kitap Özeti (Alexandre Dumas)
Siyah Lale Kitap Özeti (Alexandre Dumas)
Kitabın yazarı: Alexandre Dumas

Kitabın sayfa sayısı: 224

Kitabın yayınevi: TİMAŞ

İSBN: 9756107263

Siyah Lale Kitap Özeti Oku
Alexandre Dumas Siyah Lale kitap özeti, kitabının kısa özeti, sayfa sayısı, yazarı, yayınevi, konusu, kişileri, uzun özeti, geniş özeti oku.

Siyah Lale Kitap Özeti
Cornelius Van Baerle, Holandanın Dort kasabasında kendi halinde yaşayan genç bir adamdı. Cornelius’un oldukça zengin bir ailesi vardı.

Cornelius’un babası, hayatını ticaretle kazanmış bir tüccardı dünyaya veda etmeden önce son nasihatında ‘’ Sen Sen ol, tıp eğitimi ile uğraşma benim gibi ticaretle ilgilen. Hele politikayla hiç uğraşma. Sana bıraktığım servet hayatını sürmek için yeter ve artar. Ömrünü yiyip içerek, kalan zamanını da gezerek değerlendir. Cornelius babasının vefatından sonra sözünü tutmayı tercih etti.

Cornelius çeşit çeşit laleler yetiştiriyor. Cornelius kısa zamanda 3 farklı tür lale yetiştirmekte usta olmuştu. Cornelius yetiştirdiği lalelerle insanları etkiliyordu.

Kral lalelere çok sevdiği için siyah lale yetiştirene 100.000 altın verecekti. Cornelius bu yarışmaya katıldı ve siyah lale yetiştirmek için her gün sabahtan akşama kadar bahçesinde uğraşıyordu. Bu laleleri gören Cornelius’un komşusu Isaac’da bu yarışmaya katılır. Ama ne yapsa bir türlü siyah lale yetiştiremedi. Bu yüzden Cornelius’u kıskanmaya başladı. Ve bahçesine geceliğin kuyrukları bağlanmış kediler attı. Ve bu yüzden Cornelius bahçesine bekçi tutuyor. İleriki zamanlarda komşusu Isaac Cornelius’u suçlayarak hapse attırıyor. Cornelius hapishanede gardiyanın kızı Rosa ile arkadaşlık kurar. Ve Cornelius siyah laleyi anlatır. Rosa’dan yardım ister. İleriki zamanlarda Cornelius’a müebbet cezası verilir.

Cornelius ve Rosa sonunda siyah laleyi birlikte yetiştirirler. Ama Isaac Cornelius’un siyah lale yetiştirdiğini anlar ve takip eder. Isaac Rosa’nın odasının kapısının anahtarına benzerini bulur. Ve sonunda Isaac siyah laleyi alır ve krala götürür. Rosa’da bunu anlar ve hemen Cornelius’un yanına gider. Ve olan biten her şeyi söyler. Ve Kralın yanına atıyla gider. Krala olan biten her şeyi anlatır.

Kral Rosa’yı anlar ve ödülü ona verir. Bu arada da Kral Cornelius’un lalesi olduğu için Cornelius’u hapisten çıkarır. Cornelius ve Rosa birbirlerine aşık olurlar ve evlenirler. 100.000 altını alıp mutlu mesut yaşarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder