Olasılıksız Kitap Özeti (Adam Fawer) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 09, 2018

Olasılıksız Kitap Özeti (Adam Fawer)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Olasılıksız Kitap Özeti (Adam Fawer)

Aşağıda başka bir yerde olmayan sitemiz yazarlarından için çıkarılmış olan Adam Fawer’in kitabı olan Olasılıksız kitabının özetini okuyabilirsiniz. Olasılıksız roman özeti oku. Olasılıksız kitabının uzun ve geniş özeti.


Kitabın Adı: Olasılıksız

Olasılıksız Kitap Özeti (Adam Fawer)
Kitabın Yazarı Adam Fawer

Kitabın Sayfa Sayısı: 494

Olasılıksız Roman Özeti
David Caine sayılarla arası iyi olan sürekli poker oynayan biridir. Gene bir gün D Bulvarı’ndaki Chernobyl Rus lokantasının kalabalık mahzeninde poker oynuyordu. Burası Vitaly Nikolaev’e ait bir mekan idi. David’in oyun arkadaşı 20 arttırıyorum var mısın diye sordu ? Fakat David cevap veremedi arkadaşını duyuyordu ama konuşamıyordu midesi acayip bir şekilde bulanıyordu. İçinden lanet okudu tam da sırası diye. David ara sıra nöbetler geçiren biridir. Gene nöbet geçiriyordu. Ama o haliyle bile olasılık hesaplamaya çalışıyordu. David hep olasılık hesaplayarak oynar ve o yüzden işi baya uzun sürer. Genelliklede tüm olasılıkları hesapladığı için her zaman kazanırdı. David gene uzun bir süre düşünürek olasılık yaptı ve parayı daha fazla arttırdı. Çünkü elindeki kartlar çok sağlamdı ve o kartları yenecek kartların bir arada olma olasılığı bir kart için 442 de bir ve 2 kart için 19,448 de bir oranı tutturması gerekiyordu ki buda imkansız gibi bir şeydi. David buna güvenerek kartlarını açtı fakat rakibinin kartları imkansız dediğimiz oranları tutturmuştu. David çok büyük bir borca girdi ve buna inanamıyordu. Çünkü ilk kez yeniliyordu. Caine neredeyse mide bulantısından ölmek üzereydi fakat borcunu kapatmak için git gide idda parasını arttırmaya başladılar ve ta ki 15.750 dolara ulaşana kadar para katıldı. En sonunda kartlar ortaya döküldü ve Floş ve kare çıkma oranını hesaplamıştı bu oranlar floşta 3.438 elde 1 gelme şansı, kare de ise 595 elde 1 gelme şansına sahipti. Fakat kaybetmişti oyunu. Rus mafyası Vitaly’e tamı tamına 11.000 dolar borca girmişti. Bunu nasıl ödeyeceğini bilemezken bir anda yere düştü ve bayıldı. ( Olasılıksız kitabının özeti )

Dr. Tversky, Julia adında bir kız ona aşık olduğu için onu kandırarak onun üstünde deneyler yapıyordu. Bu kızda garip olan bir şeyler vardı. Sanki geleceği görebiliyordu. Bizim dejavu dediğimiz olayı çok sık yaşıyordu. Ama sadece bir kısım geleceği görmek yerine resmen tüm olayları görebiliyordu. Ve kız kafiyeli konuşuyordu bu onun geleceği görebildiğinin en büyük kanıtıydı. Böyle insanlar genellikle şizofren teşhisi konulup akıl hastanesine tıktırılırdı. ( Adam Fawer olasılıksız roman özeti )

Olasılıksız Kitap Özeti Adam Fawer
Caine uyandığında hastanede yatıyordu ve kaç saat’tir uyuduğunu merak ediyordu o sırada bir ses duydu ‘ Ufaklık 8 saatir uyuyorsun dedi ona ses’ kafasını dönüpte baktığı zaman abisi Jasper i gördü. Caine abisini pek sevmezdi. Çünkü onu şizofren diye akıl hastanesine kaldırmışlardı. Fakat şimdi serbest bırakılmıştı. Aslında az önce bahsettiğim dejavu olayını Jasper de yaşıyordu. Fakat bunu başkalarına anlatınca onu deli zannedip akıl hastanesine götürmüşlerdi. Caine büyük bir borca girdiğini abisi ısrar edince söyledi. Borcunun 11 bin dolar olduğunu öğrenen abisi büyük bir yuh çekti. Ve Kardeşinin elinde kare as varken yenildiğini duyunca onu yenen adama büyük bir saygı duydu içinden. Dr. Kummar ona bu hastalığı düzeltemeyeceklerini fakat onların deneylerine kobay olarak katılırsa belki iyileşebileceğini iyileşmese bile deneylerde faydası olacağını söyledi. Çünkü bu hastalıktan kurtuluşu yoktu. Caine bu deneylere katılmaya başladı ve her deneyde aldığı ilaçlardan sonra kendini kısa bir sürede olsa iyi hissetmeye başladı. Caine gene normal hayatına devam ediyordu. Ama sanki bir gariplik vardı hayatında bazı olayları yaşanmadan önce yaşanacağını hissediyordu. Başta bunu başkalarına açmayı düşündü fakat sonra hemen vazgeçti çünkü başının belaya girmesinden korkuyordu. Vitaly o sırada hastaneye gelipte ilk taksidi alması için adamını yollamıştı. Caine o sırada hastanede gezerken Elizabeth adli bir bebeğin ağladığını duymuş ve onun yanına gidip onu sakinleştirmişti. Tam o odadan çıkacağı sırada bir ses duydu çıkıştan çıkma seni orada bekliyorlar acil servisten çık diye bir ses duydu. Fakat etrafında kimse yoktu ama içindeki sesi daha önceden de duyduğu için onun dediğini yaptı. O sırada Jasper de evindeydi fakat bir ses duydu içinden kardeşinin başının belada olduğuna dair ve hemen silahını alıp hastaneye gitti. O sırada Vitaly nin adamı Sergey bizim Caine’yi boğazından tutmuş ve parasını istiyordu Jasper direk silahını ateşledi ve adam sesin geldiği yere baktı. Jasper kardeşini derhal bırakmasını söyledi ve adam kardeşini bıraktı. Sonra abi kardeş oradan kaçtılar. Eve gittiklerinde tüm eşyalar dağılmıştı etrafa ( Jasper ve Caine ikizler ) Jasper içinden bir ses duydu Vitaly nin yarın eve gelipte kardeşini döveceğine dair. Ve Jasper kardeşi dayak yemesin diye onun yerine evin önünde beklemeye başladı ikiz oldukları için ayırt edilemiyorlardı sonuçta. Ve Vitaly gelince Jasper’i Caine sanıp tüm kemiklerini kırana kadar dövdüler ve sonra gittiler. Caine o sırada alışveriş yapmıştı ve döndüğünde abisini tanıyamadı. Hemen onu yukarı çıkarıp olanları dinledi. Ve baya şaşırdı çünkü böyle bir tesadüf olamazdı abisi nerden biliyordu ki adamların geleceğini. Aklında bir sürü soru vardı ama direk abisiyle ilgilenmeye başladı ve yaralarına krem sürmeye başladı. ( Olasılıksız romanının özeti )

Bir süre sonra Caine Tommy diye bir arkadaşıyla konuştu. Tommy tam intihar edeceği sırada milli piyango ona vurmuştu. Caine borcunu ödemek için ondan para istemişti. Tommy küçükken Caine ye borçluydu. Şimdi borcumu ödemenin zamanı diyerek tamam dedi. Ve parayı vermek için buluştukları yerde bir anda bomba patladı. Tommy öldü bizim Caine de ölecekti fakat o sırada bir kadın çıktı bir yerden Adı Nava ve Caine’nin hayatını kurtardı. Nava çok iyi bir ajandı. Nedenini bilmiyordu ama Caine yi kurtarıp ona güvenmesi gerektiğini hisetti. Bir gün Jasper çıktı ve Caine ve Nava yı da alıp bir kafeye gittiler. Jasper bana 5dk verin ama bana inanın ben deli değilim diyerek söze girdi ve aslında geleceğini görebildiğini ve onunla ilgili her şeyi anlattı. Sonra Caine ‘ ye döndü ve sende geleceği görebiliyorsun aslında tüm mide bulantıların o yüzdendi. Fazla enerji harcayıp beynini yorduğun için bünyen bunu kaldıramıyor ve bayılıyorsun dedi. Başta inanmadılar buna hatta kargaşa bile çıktı. Ama sonra sakinleşip bunları düşündüler ve abisinin haklı olduğunu düşündü. Peşlerinde deney yapan 2 tane profesör doktor vardı. Onları kobay olarak kullanacaklardı ve deney sonunda öleceklerdi.

Kitabın sonunda doktor caine ve jasperi yakalar. Onlara işkence yaparak bazı şeyleri gözlemlerler. Ve gözleri hep açık tutuluyordur. Çünkü geleceği görmek için gözlerini kapatmaları lazımdır. Caine bir süre sonra buna dayanamaz bu acıya. Ve gözleri açık uykuya dalar. O sırada gözü açık olmasına rağmen geleceği görebilir. Nava ile iletişim kurar direk. Nava onu duyabilir ama cevap veremez. Ve Navaya hangi odada tutulduklarını ve güvenlik sistemiyle ilgili bilgileri verir. Navayı yönlendirerek oraya getirir. Nava onları kurtarır ve oradan kaçarlar. En sonunda doktor sonsuza kadar hüküm giyer ve Caine beyninin içindeki sesle konuşur. Ses aslında onların sadece yol gösterdiğini asıl geleceği onun yaptığını söyler. Çünkü geleceği göremeyiz kendimiz çizeriz. Karşımıza seçenek çıkar. Ya şunu ya bunu yapacağızdır. Burda tüm olasılıkları hesaplayıpta doğruyu seçtiğimiz zaman karşımıza gelecek çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder