Oliver Twist Kitap Özeti (Charles Dickens) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 09, 2018

Oliver Twist Kitap Özeti (Charles Dickens)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Oliver Twist Kitap Özeti (Charles Dickens)

Kitabın Adı: Oliver Twist
Yazarı: Charles Dickens
Sayfa Sayısı: 516
Yayın Evi: Engin Yayıncılık
Yayın Tarihi 1999
Kitabın Türü: Dünya Çocuk Klasikleri
Orijinal Adı ve Dili Oliver Twist – İngilizce
ISBN: 975379004X
Çevirmen: Nihal Yeğinobalı
Okuyucu Puanı: Puan:8,67/10 (6 Oy kullanıldı)


Oliver Twist kitabının kısa özetini oku. Oliver Twist kitabının özeti, yazarı, yayın evi, sayfa sayısı, konusu, sayfa sayısı ve özeti.

Oliver Twist Kitap Özeti (Charles Dickens)
Oliver Twist Kitap Özeti (Charles Dickens)

Oliver Twist kitabının özetini, sayfa sayısını, yazarını, yayın evini ve kısa özetini aşağıda paylaştık. Oliver Twist filmi yapılan kitaplar arasındadır. Ama bizim tavsiyemiz her zaman kitaptan yanadır. 

Kitabın adı: Oliver Twist
Kitabın yazarı: Charles Dickens
Kitabın sayfa sayısı: 96
Yayın evi: Morpa Kültür
Oliver Twist Kitabının (Roman) Özeti
Oliver Twist yetimhanede yaşıyordu. Düşkünler müdürü Bay Bumle gelir ve ona bir soyadı bulur. Oliver’in soyadı bundan sonra Twist olur. Bay Bumble Oliver’i düşkünler evine götürür. Oliver orada hiç mutlu değildir.

Oliver düşkünler evinden kaçar ve yedi gün boyunca aç susuz kalır ve sonunda Londra’ya ulaşır. Oliver’i halsiz gören bir çocuk yanına yaklaşarak Oliver ile tanışır. Çocuğun adı Jack Dawkins’miş. Jack Oliver Twist’e yardım ederek onu kaldığı yere götürür. Jack ve arkadaşları Oliver’i de alıp dar ve pis kokulu bir yolda yürümeye başlarlar. Kitapçının önünde duran, kitap okuyan adamı, fark ederler. Jack dikkatli bir şekilde ilerleyerek yaşlı adamın cebindeki mendili alıp kaçar. Oliver ise ne olup bittiğini anlamaz ve çocukların gerisinde kalır.

Bay Browlnow ise sokakta koşan Oliver’i görür ve polise haber verir. Polisler Oliver’i yakalar. Oliver bir süre zindanda kalır ve daha sonra hakim karşısına çıkar. Oliver mahkeme sırasında halsizlikten, dayanamayıp bayılır. Yargıç ise Oliver’in numara yaptığını düşünür fakat Oliver gerçekten bayılmıştır.

Oliver Twist
Oliver Twist
Yargıç, tam kararını vermek üzereyken kitapçı içeri girer ve Oliver Twist’in suçsuz olduğunu, mendili onun çalmadığını söyler. Bu gelişme üzerine yargıç Oliver’i serbest bırakır. Bay Browlnow Oliver’e sahip çıkacağına söz verir.

Bay Browlnow, Oliver’in dürüst olup olmadığını test etmek ister. Oliver’in eline 5 pound ve birkaç kitap verip kitapçıya göndermiş. Yolda giderken Fagin Oliver’i kaçırıp ondan hırsızlık yapmasını ister. Oliver bunu istemez fakat zorla Oliver’e hırsızlık yaptırırlar.

Oliver hırsızlık için gitmek zorunda kaldığı evin penceresinden atlar fakat evin hizmetçisi Oliver’i görür ve vurur. Oliver bayılır ve diğerleri Oliver’i bir hendeğe bırakıp kaçar. Oliver iki gün sonra kendisine gelir. Dr. Losborn Oliver’i görür. Oliver’i dinler ve ona yardım etmek için ne gerekiyorsa yapmaya çalışır. Oliver’e kendisine büyük bir miras kaldığını söyler. Artık Oliver için yeni bir hayat başlamış, tüm acıları, yoksulluğu sona ermiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder