Kimsesiz Çocuk Remi Kitap Özeti (Hector Malot) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 09, 2018

Kimsesiz Çocuk Remi Kitap Özeti (Hector Malot)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Kimsesiz Çocuk Remi Kitap Özeti (Hector Malot)

kimsesiz çocuk kitap özeti oku. Aşağıda sizlere Hector Malot’un eseri olan Kimsesiz çocuk kitabının kısa özeti, yayınevi, sayfa sayısı, basım tarihi, çevirmeni, isbn numarası hakkında bilgiler yer almaktadır.

Kitabın Adı: Kimsesiz Çocuk
Yazarı: Hector Malot
Sayfa Sayısı: 584
Yayın Evi: Yalçın Yayınları
Yayın Tarihi 1996
Kitabın Türü: Roman
Orijinal Adı: Ie Naki Ko (Nobody Boy’s Remi)
ISBN: 9754880581
Çevirmen: Murat Aykaç Erginöz


Kimsesiz Çocuk Remi Kitap Özeti
Remi kimsesiz bir çocukmuş. Sekiz yaşına kadar bir annesinin olduğunu zannediyormuş. Ama bu tahmini boş değilmiş. Çünkü o ağladığında onu kucağına alan uyurken onu öpen bir kadın varmış. Onların bir ineği varmış. Genellikle Remi ineği otlamaya götürüyormuş. Onlar Fransa’nın en fakir sokağında yaşıyormuş. Bir gün eve bir mektup gelmiş. Bu mektupta Jorma’dan gelmiş. Jorma onun babasıymış. Mektupta babasının yaralandığını ve tedavi için para gerektiği yazıyormuş. Ama fazla para olmadığı ineği satmak zorunda kalmış. İneği satıp parayı Jorm’ya göndermiş.

Kimsesiz Çocuk Remi Kitap Özeti (Hector Malot)
Kimsesiz Çocuk Remi Kitap Özeti (Hector Malot)

Jorm tedavi olduktan sonra Fransa’ya gelmiş. Remi’yi tam olarak bilmiyormuş ama annesinin Remi’yi doğururken öldüğünü ve onu başkasının aldığı biliyormuş. Jorm onu alan kadına hani sen bu çocuğu biraz büyüttükten sonra yetiştirme yurduna verecektin demiş. Barberen anne susmuş. Ertesi gün Jorm şehre gidecekmiş. Remi’yi yanında götürmüş. Şehirde bir adam ile karşılaşmış, adam çok zenginmiş. Remi’yi istemiş. Jorm da Remi’yi para karşılığında o adama vermiş. Remi adam ile yola koyulmuş. Adamın iki köpeği varmış. Adam bir sihirbazmış. Ve köpekleri gösteri yapıyormuş. Remi ile sihirbaz yola çıkmışlar.

Paris’e gitmişler, bir yer bulmak için çok uğraşmışlar ve sonunda bulmuşlar. Köpeklerinin biri soğuktan donarak ölmüş diğeri ise yaşıyormuş. Sihirbaz ve Remi çok zorlanıyorlarmış. Paris’te sokaklarda sihirbazlık yapıyorlarmış. Polisler oraya gelmiş ve sihirbazı götürmüş. İki gün sonra Remi sihirbazın hapishanede öldüğünü öğrenmiş. Remi bir an şaşırmış ve çok üzülmüş. Sokakta gezerken polisin biri onu almış ve karakola götürmüş. Remi’ye onu yetimhaneye götüreceklerini söylemişler. Remi ilk başta hayır demiş. Sonra bir çaresi olmadığını ve rahat olması için teklifi kabul etmiş. Remi büyümüş ve yardımsever bir insan olmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder