Balonla Beş Hafta Kitap Özeti (Jules Verne) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 09, 2018

Balonla Beş Hafta Kitap Özeti (Jules Verne)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Balonla Beş Hafta Kitap Özeti (Jules Verne)

Kitabın Adı: Balonla Beş Hafta
Yazarı: Jules Verne
Sayfa Sayısı: 477
Yayın Evi: İthaki Yayınları
Yayın Tarihi 2014 – 5. Baskı
Kitabın Türü: Roman – Çocuk Kitapları
Orijinal Adı: Cinq Semaines En Ballon
ISBN: 9758607488
Çevirmen: Feridun Aksın


Balonla Beş Hafta kitabının kısa özeti, sayfa sayısı, yayın evi, isbn’si hakkında bilgiler. Jules Verne Balonla Beş Hafta kitap özetini oku.

Balonla Beş Hafta Kitap Özeti (Jules Verne)
Balonla Beş Hafta Kitap Özeti (Jules Verne)

Balonla Beş Hafta Kitap Özeti
Doktor Forgeson ünlü bir kaşiftir. Forgeson gezi yapmayı çok sever, daha önceden de bir çok gezi düzenler. Bir gün Amerika’nın batıdan doğuya doğru birçok kaşifçi gitmek ister ama doğuya kadar gidemez. Forgeson kendisine bir balon yapar. Balonun adını Victorya koyar ve tek amacı bu balonla Afrika’nın her yerini gezmek, kimsenin gitmediği yerlere gitmektir.

Asker arkadaşı ve onun sadık hizmetçisi Wilson’la beraber üç arkadaş balonla yolculuk yaparlar. İlk gittikleri yerlerde birçok kabile onları hoş karşılamaz, hatta çoğu onların balonlarına tırmanır, balona oklar fırlatır.

Amerika’nın ünlü kuşları olan Akkuyruklar balonun dış çevresine tırmanır, balonu yırtarlar. Balon üç yüz metre kadar alçalır. Balonun tekrar yükselmesi için birçok safra atarlar. Bunun ardından balon tekrar beş yüz metre kadar yükselir. Daha sonra ters bir rüzgar çıkar ve onları ters yöne doğru, çöle doğru sürükler. Günleri çölde geer. Sularının çoğunu kullandıkları için çok az suları kalır.

Dicki bir göl bulur fakat gölde aslanlar vardır. Dicki aslanı vurur ve oradan kurtulurlar. Gölden kendilerine yetecek kadar su almışlardır. Balon tekrar alçalmaya başlar ve safra atarlar. Balon alçalmaya devam edince Wilson kendisini Çat Göl’üne atar.

Kalan ekip bir ağaca çapa atar ve akıllarında Wilson’a ne olduğu vardır. Daha sonra Wilson’u bulurlar. Wilson’un keyfine diyecek yoktur. Düştüğü yerde ona kral gibi davranırlar. Doktor Forgeson Wilson’un bu fedakarlığından dolayı onunla gurur duyar.

Yolculuklarına devam ederler. Yolculuk sırasında Dicki bir göl olduğunu söyler fakat Doktor Forgeson ona bunun Nijer Nehri olduğunu söyler. O sırada balon tekrar alçalmaya başlar fakat bu sefer atacak bir şey kalmaz. Wilson sepetin iple olan bağlantısını keser fakat balon alçalmaya devam eder. Üç arkadaş nehre atlar. Onları gören Fransız subay Doktor Forgesen’i tanır ve hemen askerlerine emir verir.

Doktor Forgeson not defterini çıkarır ve tutanak tutar. Beş hafta süren bu seyahat ile Afrika’yı doğudan batıya doğru geçen ilk kişiler olur ve Doktor Forgeson’un hayali gerçekleşir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder