İnsan Ne ile Yaşar Kitap Özeti (Lev Tolstoy) - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 09, 2018

İnsan Ne ile Yaşar Kitap Özeti (Lev Tolstoy)

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

İnsan Ne ile Yaşar Kitap Özeti (Lev Tolstoy)

İnsan Ne ile Yaşar kitabının kısa özetini oku. Tolstoy İnsan ne ile yaşar roman özeti.
Kitabın Adı: İnsan Ne İle Yaşar


Kitabın Yazarı: Lev Tolstoy

İnsan Ne ile Yaşar Kitap Özeti (Lev Tolstoy)
İnsan Ne ile Yaşar Kitap Özeti (Lev Tolstoy)
Sayfa Sayısı: 48

Yayınevi: Elips Kitap

İnsan Ne İle Yaşar Kitap Özeti
Simon fakir bir kunduracıymış. Diğer esnaflar gibi Simon’un ne evi ne de tarlası varmış. Simon ve karısı kış boyu bir palto ile geçiniyormuş ve bu palto çok eskimiş. Simon’un yazdan biriktirdiği biraz parası vamrış onun üstüne borçları da eklerim bu para deri almaya yeter demiş. Simon sabah erkenden yola koyulmuş. Köye vardığında borçluya gitmiş iki gün sonra ödeyeceğini söylemiş. Diğer borçluda evde yokmuş.

Karısının 3 rublesiyle birlikte dericiye gitmiş veresiye almak istemiş fakat derici parası olunca gelip almasını söylemiş.

insan-ne-ile-yasar
Simon 20 kopekle bir şişe votka almış ve evin yolunu tutmuş. Yolda giderken mabedin önünde çıplak bir adam görmüş. Adamın soyulduğunu düşünmüş ve adamı alıp eve götürmüş.

Karısı bu adama yemek ve ekmek vermiş. Bir süre onlarla kalan bu adam gün gelir ve artık gideceğini söyler. Neden gideceğini soran Simon’a kendisinin melek olduğunu ve Tanrı tarafından 3 hakikati öğrenmekle görevlendirildiğini söyler:

İnsanın içinde yaşayan nedir?
İnsana verilmiş olan nedir?
İnsan ne ile yaşar?
Birinci hakikatin karının bana yemek vermesi ikinci hakikatin bir adamın bir yıl boyunca hiç yırtılmayacak terlik istemesi üçüncü hakikatin de iki çocuğun bir aile bulması olduğunu söylemiş.

Melek, ben açlık, soğuk ve kederin ne demek olduğunu bilmezdim siz beni evinize götürdünüz ve karınız da yemek verdi. İşte o zaman insanın içinde sevginin yaşadığını öğrendim.

İnsanın ne ile yaşadığını biliyordum. İnsan ne ile yaşamaz onu öğrendim. Öğrendim ki bütün insanlar kaygılı olmakla değil sevgi ile yaşarmış dedi ve gitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder