Fareli Köyün Kavalcısı Kitap Özeti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 09, 2018

Fareli Köyün Kavalcısı Kitap Özeti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

Fareli Köyün Kavalcısı Kitap Özeti

Aşağıda Dünyaca ünlü bir eser Fareli Köyün Kavalcı kitabının kısa özetini okuyabilirsiniz. Kitabın özeti tarafından sizlere sunulmuştur, başka bir yerde yoktur. Fareli Köyün Kavalcısı kitap, eser, hikaye, masal özeti oku.


Kitabın adı: Fareli Köyün Kavalcısı

Fareli Köyün Kavalcısı Kitap Özeti
Fareli Köyün Kavalcısı Kitap Özeti

Kitabın orijinal adı: Almancadan, Rattenfänger von Hameln

Kitabın yazarı: Hans Christian Andersen

Kitabın konusu: Fareler tarafından basılan bir kasabada yaşananlar anlatılmıştır.

Kitabın sayfa sayısı: Yayınevine göre değişebilmektedir. 64 sayfa, 16 sayfa gibi sayfalı baskıları bulunmaktadır.

Kitabın yayınevi: Kolektif yayınları (16 sayfa)

Dionis yayınları (64 sayfa)
Fareli Köyün Kavalcısı Kitap Özeti
1283 yılında, Almanya’nın Hamelin kasabasını fareler basar. Bu farelerin gidebilmesi için bir duyuru yaparlar. Bu fareleri yok eden kişiye par ödülü vardır diye açıklama yapılır. Ve bir yabancı ben bu fareleri yok edebilirim, der. Ancak yabancıya bahsedilen para verilmez ve dolandırıldığını anlar. Güzel bir pazar günü kavalcı tekrar döndü ve kavalını çıkararak çalmaya başladı ama bu müziği sadece çocuklar duyabiliyordu. Çocukları bir mağaraya götürdü. Çocukların sayısı 135 civarı vardı. Aileleri çocukları merak etmeye başlamıştı. ( Fareli Köyün Kavalcısı kitabının uzun özeti )

Çocukları aramaya başladılar ve bulmayı başardılar. Aralarından biri dedi ki kavalcıyı gördük öyle bir müzik çalıyordu ki sanki bir sürü lezzetli yiyeceğin bulundupu büyülü bir yere götürüyor dedi. Beb de kavalcının peşinden gidiyorum dedi. Tepeye varmıştım ama diğer çocuklar çoktan gitmişlerdi. üçüncü çocukta geldi. Hep birlikte oyun oynayıp şarkı söylüyorduk neyere gittiklerini görmedim dedi. Çocukların en son nereye gittiğini sordular fakat üçü de farklı cevap verdi. ( Fareli Köyün Kavalcısı özeti )

Sabah, öğle, akşam çocuklar arandı fakat bir türlü bulunamadı. Her tarafı aramışlar, bakmadık bir yer bırakmamışlardı. Çocukları bulamadılar ve artık buranın adı “Sessiz Cadde” olarak kalacaktı. ( Fareli Köyün Kavalcısı kısa özeti )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder