101 Dalmaçyalı Kitap Özeti - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Eylül 09, 2018

101 Dalmaçyalı Kitap Özeti

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

101 Dalmaçyalı Kitap Özeti

101 Dalmaçyalı kitabının özeti, sayfa sayısı, yayınevi, konusu, uzun ve geniş özetini aşağıdan okuyabilirsiniz.


101 Dalmaçyalı Kitap Özeti
İngiltere’nin başkenti Londra’da uzun zaman önce bir çift Dalmaçyalı köpek yaşardı. Ve bu iki dalmaçyalı köpeğin adı Pongo idi. Evlendikten sonra dişi olan pongo’nun adının önüne “Hanım” eklenmişti. Pongoların sahibi Bay Dearly’nin kentte bir işyeri vardı. Bay Dearly matematikten .ok iyi anladığı için arkadaşları ona “Para İşlerinin Büyücüsü” adını takmışlardı. Günün birinde çok yararlı bir hizmette bulunmuş ve bundan dolayı kendisine Regent Parkı’nın dışında ailesi ve köpekleriyle yaşayabileceği bir ev hediye etmişler. Çiftler evlenmeden önce Bay Dearly ile Pongo bir apartmanda oturuyor ve onlara Bay Dearly’nin yaşlı dadısı Butler bakıyordu.Bayan Dearly ile Hanım da küçük bir evde oturuyor ve onlara da Bayan Dearly’nin bir dadısı, Cook bakıyordu. Pongolarla sahipleri aynı anda tanışmışlardı. Böylece çifte mutlu bir nişan olmuştu. Çiftler dadılara ne olacak diye endişeleniyordu. Dadılar tek başına yeni evi çeviremezdi o arada iki dadı tanışıp kaynaştılar. Birbirlerinin isimlerine güldüler. Çünkü Butler kâhya, Cook adı ise aşçı anlamına geliyordu.

101 Dalmaçyalı Kitap Özeti
101 Dalmaçyalı Kitap Özeti
Cook dadı: Ne acı! Ne sen kâhyasın ne de ben biraşçıyım.

Butler:

Evet doğru söylüyorsun. Bizim bunlara ihtiyacımız var dedi.

101-dalmacayali-kitap-ozeti
Sonunda iki dadı kararlaştırdı ve plana göre Cook dadı “Aşçı Butler dadı da “kahya” olmayı öğreneceklerdi. Hemen işe giriştiler düğün günü gelince hazırlıklı olmaları gerekiyordu. Dadılar bundan sonra dadı olarak değil hak ettikleri gibi olacaklardı. Bunu hak ediyorlar evet ama aşçıya aşçı kahyaya kahya diyerek çağırılmazdı ve yine dadıların adı dadıcığım diye kaldı. Pongolarla Dearylar balayından döndükten birkaç hafta sonra Hanım’ın bir ay sonra yavrularının olacağı müjdesiyle sevinçleri daha da arttı. Yemekten sonra Dearlyler ve Pongolar geziye çıktılar. Buttler de zayıflamak için yürüyüşe onlarla gideceğini söyledi. Böylece hep birlikte yürüyüşe çıktılar. Rüzgarsız bir eylül akşamında, parka bakan beyaz badanalı evler beton güneşin ışınlarıyla altın bir kente dönüşmüştü.

Bay Dearly etrafına bakınarak:

– Bu mutlu yürüyüşü asla unutmayacağım dedi.

Ansızın bu büyük uyumlu sessizliği bir otomobilin acı kornası bozdu. Tam önünden geçmekte oldukları evin kapısında uzun boylu, koyu renk tenli, kıvılcım saçan kapkara gözlü ve sivri burunlu olan bir kadın vardı. İşin en hoşu ortadan ayırdığı saçlarının yarısı siyah yarısı beyazdı.

Bayan Dearly birden:

Bu benim okul arkadaşım Cruella de Vill değil mi? Aynı okuldaydık bir zaman o yaramazlık yaptığı için okuldan atılmıştı.

Bayan Dearly onu Bay Dearly ile tanıştırmak zorunda kaldı.

Uzun boylu kadın:

Hadi gelin ben de sizin kocamla tanıştırayım, dedi.

Bayan Dearly otomobilin önünde bekleyen şoföre bakarak:

Ama siz dışarı çıkıyorsunuz, dedi.

Dadılar akşam yemeğini hazırlamak için eve dönmek zorunda olduklarını ve Pongolar’ı da birlikte götüreceklerini söylediler ama uzun boylu kadın köpeklerin de gelmesini istedi. Eve gittiklerinde konuşurken Cruella akşam yemeğine çağırdı fakat Bayan Dearly gitmek istemiyordu ve bir bahane bulamadı. Cumartesi günü gelmişti ve Bay ve Bayan Dearly Bayan Cruella’nın evine gittiler. Akşam yemeği kara mermer duvarlı beyaz mermer üzerinde yendi. Yiyecekler oldukça garipti. Yemeklerin hepsi koyu renkli ve biber tadı vardı hepsinde. Bay ve Bayan Dearly yemeğin ardında kısa bir süre oturdular ve eve giderken parka gittiler. Bu olaydan 3 hafta sonra hanım garip davranışlar sergileyerek bütün evi dolaşıyor ve çekmeceleri keşfediyordu. En ilgisini çeken yer ise yatak odasının yanıkdaki temizlik dolabıydı. ( 101 dalmaçyalı kitap özeti )

101 dalmaçyalı
Bir gün Hanım’ı dolapta gören Cook dadı:

Yoksa buraya mı yavrulamak istiyor? diye sordu.

Bayan Dearly Hanım’ın bu davranışının veterinere danıştı. Veterine Hanım’ın kapalı yerlerde daha güvende hissediyor olabileceğini söyledi. Dolap temizlendikten sonra Hanım oraya mululukla yerleştirildi. Akşam yemeği yenilirken Cook dadı aşağıya koşturdu ve Dearlylerin kulağına bir şeyler fısıldadı ve buna Dearlyler  çok şaşırdılar. Çünkü yavrular dünyaya erken geliyor ve Hanım 15 yavru dünyaya getiriyordu. Fakat sadece 8 yavruyu emzirebiliyordu. Bir süt annesi daha gerekiyordu. Bayan Dearly yolda arabayla giderken yerde köpek öldü zanneti ve arabadan indi ve köpeğe baktı köpek çamura saplanmış bir biçimde idi. Köpeği aldı ve eve götürdü. Sabah olunca veteriner geldi ve baktı. Çok yavru emzirdiğinden besinsiz kalmış ama memesi süt dolu dedi. Köpeğin adını Perdita koydular. Yemek yemeden önce bir güzel yıkadılar ymeğini verdiler ve yavruların yanına verdiler. Bir gün Cruella geldi ve dadıyla konuştu yavruları görmek istiyorum dedi. Dadı izin vermese de o dinlemeden çıktı yukarıyıa. Dadı yemek hazırlarken yavruları aldı ve gitti. Dadı yukarıya bakınca yavrular yoktu. Pongo ve Hanım çok üzüldü ve tabi Dearly ailesi de Bay Dearly gazeteye ilan verdi. ( 101 dalmaçyalı kitabının kısa özeti )

Güllük tepe denilen yere geldiler Hanım ve Pongo yavrularını almaya gittiler. Pongolar Suffolk’a gideceklerdir. Onları yüzbaşı diye köpek karşıladı. Cehennem kapısı diye bir evi vardı Cruella’nın. Onun hemen yanında bir kule vardı. Yüzbaşı orada onlara yemek veriyor ve onları dinlendiriyordu. Bir gün oraya girmenin bir yolunu düşünürken kuleden eve girecek bir kapı vardı ve oradan girdiler. De Vill soyundan bir tek Cruella De Vil kalmış ve orayı bedavaya başkasına vermişti. Ve onların adı da Baddun’lar. Baddun’lar hiç televizyon başından ayrılmazlardı. Onlar televizyon izlerken Pongolar onlar televizyon izlerken onlar da bu fırsatı kaçırmadan yavruları kaçırdılar fakat 97 yavru vardı Bayan Dearly ne kadar köpeklere hayır deyemese de belki onları kabul etmeyecekti diye kuşkulanıyordu Hanım. Geri dönerken kar yağıyordu. ( 101 dalmaçyalı özeti )

Yüzbaşı onları uğurladı. Yolda giderken bir cagon gördüler ve içinde ışık da vardı. Vagona girmeleri gerekiyordu çünkü yavrular çok yorulmuş ve yürüyecek halleri kalmamıştı. Vagona bindiler ve Buldog adında bir köpek onları Londra’ya götürdü. Onlar tam eve girecekken De Vill’in kedisi onllara öç almak için kürklerini parçalayalım dedi. Cruella benim tam 44 yavrumu boğdu dedi. Pongolar da dayanamadı ve kabul ettiler. Parçaladılar ve eve gittiler. 97 yavru için daha büyük ev bakmak istediler. Ev bakarak Dearly kuleyi görünce daha çok sevdi. Cehennem kapısını o sırada bir otobüs geldi ve içinden kahverengi benekli bir köpek çıktı ve Perdi tanın üstüne atladı. Peditranın kayıp eşi Prenst’ti. Bütün işler bitip cehennem kapısına yerşeince dadılar Dearlylere televizyon anteninin boşu boşuna durmamasını bir televizyon istediklerini söylediler. Böylece ertesi hafta eve telen televizyon 101 dalmaçyalı Bat ve Bayan Dearlylerle iki dadıyı da eklersek 105 kişilik bir ailenin mutlulukları tamamlanmış oldu… (101 dalmaçyalı kitabının geniş özeti)

SON… Yüz bir dalmaçyalı kitap özeti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder