E-Okul VBS girişi nasıl yapılır? E-okul sınav sonuç sorgulama... - Ders Kitabı Cevapları

Yeni Yayınlar

Haziran 03, 2018

E-Okul VBS girişi nasıl yapılır? E-okul sınav sonuç sorgulama...

Edit
 DERS KİTABI CEVAPLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ! 

E-Okul VBS girişi nasıl yapılır? E-okul sınav sonuç sorgulama...

Okulların kapanmasına az bir zaman kala öğrenciler karne heyecanı yaşamaya başladı. Yurdumuzun dört bir yanındaki milyonlarca öğrenci karne notlarını ve takdir-teşekkür alabilme ihtimalini hesaplamak için e-okul sistemine giriş yapıyor. Peki e-okul girişi nasıl yapılır? İşte e-okul hakkındaki detaylar...


E-Okul VBS girişi nasıl yapılır? E-okul sınav sonuç sorgulama...

E-Okul VBS girişi nasıl yapılır? E-okul sınav sonuç sorgulama...
E-Okul VBS girişi nasıl yapılır? E-okul sınav sonuç sorgulama...

E-okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde veliler öğrencilerin ders notlarından devamsızlık durumlarına kadar birçok bilgiye ulaşabilirler. Okulda yapılan herhangi bir etkinlik için de yine e-okul sistemi üzerinden duyuru yapılarak veliler bilgilendirilir. E-okul sisteminden yararlanmak isteyen öğrenciler ve öğretmenler için farklı giriş seçenekleri vardır.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

E-OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-okul sistemine giriş yapabilmek için iki farklı seçenek mevcuttur. Okul yönetiminde yer alan idareciler ve öğretmenler "Yönetim Bilgi Sistemi" kısmındaki istenen bilgilere doldurarak e-okul sistemine giriş yapabilirler. Öğrenciler ve veliler ise sisteme Veli Bilgilendirme Sistemi fonksiyonu üzerinden giriş yaparlar. Veli ve öğrencilerin sisteme giriş yapabilmeleri için giriş sayfasında doldurmaları gereken boşluklar T.C. kimlik numarası ve eğitim görülen kurumdaki okul numarasıdır. Güvenlik kodundaki yer alan rakamların da ilgili boşluğa yazılmasının ardından giriş butonuna tıklandığında talep edilen bilgilere ulaşılabilir. Okul idaresinde bulunan kişiler ise okulun kendilerine verdikleri şifreyi kullanarak giriş işlemlerini gerçekleştirebilir ve öğrencinin devamsızlık bilgilerini, not bilgilerini sisteme girebilirler. E-okul sistemine "Yönetim Bilgi Sistemi"nden giriş yapmak isteyenler e-devlet aracılığıyla da sisteme girişlerini gerçekleştirebilir. E-devlet ile giriş butonuna tıklayarak istenilen bilgileri uygun boşluklara yazın ve kimliğimi doğrula butonuna tıklayın.

E-okul üzerinden ulaşılan bilgiler aşağıdaki gibidir:

Öğrencilerin not bilgileri
Öğrencilerin izinli ve izinsiz devamsızlık durumu
Her dönemin başında değişen haftalık ders programı
Şube ortalamasına göre öğrencinin sınıf içerisindeki başarı durumu
Diploma puanı
Dönem sonundan alınan belgeleri 
Derslerin sınavlarının tarihleri

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Takdir ve teşekkür belgesi dönem sonunda öğrencinin genel not ortalamasına göre verilen belgelerdir. Eğer öğrencilerin ders notlarının tamamı sisteme girilmişse takdir ve teşekkür 

alıp alamadıklarını öğrenmeleri için yıl sonu başarı puanına bakmaları gerekir. Her dönem sonunda bu puan değişir. Yıl sonu başarı puanı eğer;

70,00-84,99 arasında ise öğrenci teşekkür belgesi almaya,
85,00-100 arasında ise öğrenci takdir belgesi almaya hak kazanmış demektir.
Bu iki belgenin dışında okulda davranışları beğeni toplayan öğrenciler ve kulüplerde aktif olan öğrenciler de onur belgesi almaya hak kazanırlar.

E Okul: Sınav sonuçları sorgulama | E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

E Okul, Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS), MEB'in eğitim-öğretim dönemi içerisinde öğrencilerinin sınav sonuçları üzerinden sorgulama yaptığı sistemdir. 2017-2018 eğitim-öğretim döneminin sona ermesine az bir süre kala öğretmenler 'e-Okul giriş' üzerinden not bilgilerini sisteme koyarken, veliler ve öğrenciler son durumu internet üzerinden sorgulayabiliyor.

E Okul VBS, ikinci dönem son sınav sonuçları sorgulama işlemleri internet üzerinden gerçekleşebilirken, karne notları, sisteme öğretmenler tarafından koyulmasına az bir süre kaldı. Milli Eğitim Bakanlı tarafından yapılan gerek sınavlar gerek burs durumları bu sistemle öğrenebiliyor. Sistemde: Sınav sonuçları, devamsızlık, not bilgisi, ders programı, ders sınavları bulunuyor. Öte yandan bakanlık tarafından yapılan lise sınavları, burs sınavlarına dair bilgiler de bu sistemde gözükebiliyor.

Öğrenciler E Okul öğrenci giriş, sistemine girerek devamsızlık durumlarını öğrenebilirken, ders programlarını ve hangi tarihte sınavların olacağını öğrenebilme imkanına sahip. Öğretmenler sınav sonuçlarını, sınavların değerlendirmesinden hemen sonra sisteme kaydediyor.

E-OKUL VBS (VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ) SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

PEKİ SİSTEM VELİYE, ÖĞRENCİYE NE SUNUYOR?

On yıldır faaliyetini sürdüren e-okul veli, öğretmen, öğrenci arasındaki ilişkiyi teknolojik açıdan en iyi yere getirmeye çalışıyor. 2007 yılından önceki süreçlerde, koordinasyon eksikliği yüzünden birçok öğrenci tam olarak kendini yetiştirememiştir. Öğretmen ve veli arasındaki kopukluğun en büyük bedelini öğrenciler yaşamıştır. Her ne kadar veli toplantıları gerçekleşse de, bu toplantılar birebir değil, genel olarak gerçekleşmiştir. Bu da öğrencinin gerek ders başarısını gerek ahlaki durumunu oldukça etkilemiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sistemi sayesinde daha profesyonel, daha modern ve en önemlisi öğrencinin üzerinden daha iyi bir eğitim sağlanmıştır. 2007 yılında açılan  site, ilk başlarda sadece öğrencinin sınav notalarına göre sistemini kurarken, ilerleyen yıllarda büyük bir yol kat etmiştir. Bu da veli açısından oldukça önem taşımaktadır. Evladını en iyi şekilde takip edebilmekte ve ona göre tedbir sağlayabilmektedir. Sistemin üç farklı girişi bulunmaktadır.

Öğretmen/idari giriş, öğrenci girişi-veli bilgilendirme sistemi girişi. Öğretmenler ve idareciler, öğrencilerin notlarını, davranışlarını, başarı grafiğini kendi sistemi üzerinden girebilmektedir. Öğrenci girişi ise okuldaki sınav notlarını, başarısını veya başarısızlığını öğrenci sistemi içerisinde görebilir. Veli, ise bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencinin görmediği, öğretmenin öğrenciyle alakalı düşüncelerini bu sistem üzerinden görebilmektedir. Veli ve öğrenci TC Kimlik üzerinden sistemi kaydedebilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bu sistemin daha çok yararlı olabilmesi içinde dünya üzerindeki eğitim sistemi üzerinden hareket etmektedir. Yetkililer, öğrencilerin başarısının daha iyi olabilmesi için teknolojinin tüm imkanlarından yararlanmaktadır. Avrupa’daki ve Amerika’daki sistemler incelenmektedir ve bu inceleme üzerinden Türkiye’deki sistemi daha iyi bir şekilde entegre edebilmektedir. MEB, e-okul sistemini 2017-2018 yıllarında görsel olarak değiştirmiştir ve görsellik açısından daha rahat ve daha hızlı sonuçlar almayı bekliyor. İlerleyen zamanlarda bu sistemin daha çok gelişmesi beklenilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder